De Vereniging: Jachtclub Scheveningen

1 april 2019

Jachtclub Scheveningen is een actieve en bruisende vereniging met zo'n 600 leden en 300 ligplaatsen. Naar eigen zeggen hebben ze de mooiste haven van de Noordzeekust. "Want waar kan je in 5 minuten tijd vanuit de haven, vol op de Noordzee zitten?", aldus voorzitter Marcel Schuttelaar.

Bij de vereniging zijn niet alleen wedstrijdzeilers lid. "Het zijn ook toerzeilers. Het zijn ook motorbootvaarders. We hebben ook een heleboel vissers én duikers. Er zijn ook roeiers, die zijn collectief lid van de club", vertelt Schuttelaar.

Gedurende het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd. Van de IJspegel- en IJskegelwedstrijden voor wedstrijdzeilers en toervaarders, tot de zeilopleiding voor kinderen in de Zoute Optimist.

Ga voor meer informatie over de vereniging naar www.jachtclubscheveningen.com.

Rubriek: De vereniging

Heeft jouw vereniging ook een bijzonder verhaal te vertellen? Of wil je door middel van een video jouw vereniging aan het grote publiek voorstellen en/of nieuwe leden werven? Meld je dan aan voor de nieuwe rubriek: de vereniging. In de rubriek mag iedere vereniging haar verhaal doen. Wat maakt jouw vereniging zo speciaal? Die bijzondere vloot, die hardwerkende vrijwilligers of juist dat mooie clublied, alles mag in het verhaal terugkomen. 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond