De Vereniging: Watersportvereniging De Koenen

20 januari 2020

Watersportvereniging De Koenen uit Amsterdam is opgericht in 1933. De vereniging aan De Nieuwe Meer heeft zo'n 500 leden, waarvan de helft motorbootvaarder is én de andere helft zeiler. Een belangrijk onderdeel van De Koenen is om letterlijk iedereen aan het watersporten te krijgen. Om aan die doelstelling te voldoen werkt De Koenen samen met Sailability. Dankzij Hansa-bootjes kunnen mensen met een beperking het water op. Dat kunnen ze doen met of zonder vrijwilligers.

Gemiddeld een keer in de veertien dagen komen deze vrijwilligers op zondag naar de vereniging. Er wordt gevaren in shifts van een tot anderhalf uur.

Ga naar de website van WV De Koenen

De opnames voor deze verenigingsvideo zijn in juni 2019 gemaakt op verzoek van penningmeester Dirk Jan Broertjes. Geheel onverwachts is Dirk Jan op 4 oktober 2019 overleden aan de gevolgen van leukemie. Zowel zijn partner Jacqueline als de vereniging hebben toestemming gegeven de video te publiceren. Het Watersportverbond wenst de familie, vrienden en WV De Koenen sterkte met het verlies.

Rubriek: De vereniging

Heeft jouw vereniging ook een bijzonder verhaal te vertellen? Of wil je door middel van een video jouw vereniging aan het grote publiek voorstellen en/of nieuwe leden werven? Meld je dan aan voor de nieuwe rubriek: de vereniging. In de rubriek mag iedere vereniging haar verhaal doen. Wat maakt jouw vereniging zo speciaal? Die bijzondere vloot, die hardwerkende vrijwilligers of juist dat mooie clublied, alles mag in het verhaal terugkomen. 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond