Deze verruiming voor de watersport wil het Watersportverbond per 11 mei

22 april 2021

Bij de dinsdag door het demissionaire kabinet bekend gemaakte versoepelingen die per 28 april ingaan om Nederland langzaam uit de lockdown te halen, zitten helaas nog geen verruimingen voor de watersport. Volgens het stappenplan komt een eventuele verruiming voor de buitensport pas op 11 mei. 

Uit onderzoek blijkt dat onze sport, in de frisse buitenlucht, veilig kan. Vanuit die overtuiging heeft het kabinet van ons de volgende punten in overweging gekregen:

  1. Maak watersporten in teamverband mogelijk voor de leeftijd 27+, zonder 1,5 meter afstand. Op deze manier kunnen ook volwassenen lessen volgen, trainen en onderlinge wedstrijden varen, ook in meermansboten.
  2. Op dit moment kan er op de meeste plaatsen door 27+ niet in groepjes van vier (eenmans) gevaren worden, omdat deze groepsgrootte volgens de huidige regels gebonden is aan de accommodatie. We blijven daarom uitleggen dat het water een veel groter en dus veiliger speelveld is dan bijvoorbeeld een hockey of voetbalveld.
  3. Terrassen bij sportaccommodaties zijn nu uitgezonderd van heropening, terwijl de horecaterrassen wel open mogen. Dat is meten met twee maten.

Let op! Kans: Sportverenigingen met een volledige horecavergunning kunnen bij de gemeente openstelling aanvragen.

De partners van het Watersportverbond