Eenmalige tegemoetkoming voor ondernemers: (nog) niet voor vaarscholen

2 april 2020

Het Ministerie van Economische Zaken heeft vrijdag 27 maart de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 geopend. De tegemoetkoming is een gift van het Rijk en hoeft niet terugbetaald of verantwoord te worden. Er geldt wel een aantal voorwaarden om voor de regeling in aanmerking te komen. Zo wordt op basis van de KVK SBI-code gekeken welke ondernemingen een beroep op de regeling kunnen doen.

Watersportverenigingen kunnen gebruik maken van deze regeling, maar op dit moment vallen vaarscholen, zoals zeil-, sup-, kite-, en surfscholen hier niet onder, terwijl zij direct worden getroffen door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Vaarscholen zijn een belangrijke samenwerkingspartner vanwege de rol die zij hebben bij de kennismaking en de instroom in de watersport. Het Watersportverbond heeft daarom bij  NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aandacht gevraagd voor deze problematiek. Dit heeft er direct toe geleid dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een verzoek tot uitbreiding van de SBI-lijst heeft ingediend bij Economische Zaken. Uitsluitsel volgt naar verwachting binnen enkele dagen.

Voorwaarden
Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn.

Ook de HISWA-RECRON heeft Staatssecretaris Mona Keijzer dringend opgeroepen om watersport- en recreatiebedrijven toe te voegen aan de mogelijkheden van het noodloket. Het Watersportverbond steunt het initiatief van de HISWA-RECRON en wil samen blijven werken op dit dossier.

In het kennisdossier 'coronavirus en de watersport' volgt nieuwe berichtgeving over de gevolgen van het coronavirus voor de watersport. Kijk daarom de komende periode geregeld in dit kennisdossier. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond