Energiebesparing als beste antwoord op stijgende prijzen

25 november 2021

Energiebesparing als beste antwoord op stijgende prijzen

Sport NL Groen helpt bij versneld verduurzamen accommodatie

We hebben er allemaal mee te maken, stijgende energie kosten. Ook watersportverenigingen zien dat steeds meer terug op hun begrotingen. Het kabinet biedt daar wel een compensatieregeling voor, maar die geldt volgens onderzoek van NOC*NSF niet voor verbruik boven de 10.000 kWh. 

 

Verduurzamen 

Inzetten op minder energieverbruik lijkt dan een logische oplossing voor de kostenstijging. Op initiatief van NOC*NSF is samen met sportbonden en de partners van Routekaart Duurzame Sport de online tool Sport NL Groen ontwikkeld. De tool helpt verenigingen te verduurzamen en zo hun energieverbruik te verminderen. Op basis van openbare informatie is al een inschatting gemaakt van mogelijke acties voor jouw vereniging, bijvoorbeeld: 

  • op welke subsidies in jouw gemeente en/of provincie je aanspraak kunt maken om verduurzaming van de accommodatie te financieren 
  • welke sport leningen zijn beschikbaar 
  • een overzicht van duurzame maatregelen inclusief de geschatte jaarlijkse besparing, investering en potentiële CO2 reductie
  • Exclusieve deals van fabrikanten en installateurs
Marit Bouwmeester: Sport NL Groen is een initiatief van en voor de sport, om zo gemakkelijk en zo goedkoop mogelijk te verduurzamen. Als ambassadeur van The Future is Water, het duurzaamheidsinitiatief van het Watersportverbond, ondersteun ik dit van harte.

 

Gratis professionele begeleiding voor eerste drie aanmeldingen van verenigingen

De eerste drie watersportverenigingen die zich aanmelden voor Sport NL Groen krijgen er gratis professionele begeleiding van een energiecoach bij! Meld je daarom snel aan de een e-mail te sturen naar vereniging@watersportverbond.nl!

Wil je meer weten hoe Sport NL Groen jouw vereniging kan helpen verduurzamen? Bekijk de website met video waarin wordt uitgelegd hoe de tool werkt, wat je ermee kan doen en hoe de verduurzaming bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de sport. 

Over Sport NL Groen

Sport NL Groen is een onafhankelijke online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. In 2050 zijn alle sportaccommodaties CO2-arm, worden alle sportvelden duurzaam beheerd en is de sportsector circulair. Dat staat in de Routekaart Verduurzaming Sport, een initiatief van NOC*NSF, het Kenniscentrum Sport & Bewegen, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS). Om deze doelstellingen te realiseren, is in samenwerking met CFP Green Buildings op 10 november de duurzaamheidstool Sport NL Groen gelanceerd.

De partners van het Watersportverbond