Finaleplaats Australian Open Canoeslalom voor Martina Wegman

24 februari 2020

Martina Wegman heeft zaterdag 22 februari jl. tijdens de Australian Open Canoeslalom een mooie zesde plaats behaald in de finale Women K1. Het kanoslalom-evenement kende een hoog niveau, aangezien er veel internationale toppers aanwezig waren en het tevens ook het Olympische kwalificatiemoment voor de Australiërs en Nieuw Zeelanders was.

De winst in de dames-finale K1 ging naar de Australische Jessica Fox, voor de Duitse Ricarda Funk en Camille Prigent (FRA). Met een tikker, en dus twee seconden straftijd, eindigde Martina Wegman (30 jaar) uiteindelijk ruim 9 seconden achter Fox.

“Al met al ben ik tevreden met deze wedstrijd. Ik denk dat ik voor mezelf op een goed niveau heb gepresteerd. Helaas een onnodige tikker in de finale, waardoor ik van de vierde naar zesde plek schoof. Het deelnemersveld was vrij sterk en ik ben blij dat ik alle drie gevaren runs in de top 10 ben geëindigd. Uiteraard streef je als atleet altijd vaak naar meer, maar dit resultaat geeft ook weer motivatie om de komende tijd hard te trainen”, aldus Wegman.

Eerder op de dag voer ook Lena Teunissen (22 jaar) de semi-final Women K1. Ze werd 18e, wat uiteindelijk niet voldoende was voor het kwalificeren van de finale.

Lees hier meer over de Olympische voorbereiding van Martina Wegman.

Bekijk hier alle resultaten van de Australian Open Canoeslalom.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond