Geen watersportactiviteiten tot 6 april

In lijn met de maatregelen van de overheid adviseert het Watersportverbond om alle georganiseerde clubbijeenkomsten zoals trainingen, grote vergaderingen en werkgroepbijeenkomsten af te gelasten.

12 maart 2020

LET OP! de datum van dit nieuwsbericht is 12 maart 2020. Het kan zijn dat er ondertussen nieuwe maatregelen van kracht en/of verlengd zijn. Kijk voor meer informatie in het kennisdossier 'coronavirus en watersport'.


De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in rap tempo op. Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF heeft het vervolg voor de sportsector opgepakt in samenspraak met de sportbonden. NOC*NSF adviseert haar leden (waaronder het Watersportverbond) met klem, en nu voor heel Nederland, alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden tot 6 april af te gelasten.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunen de sportbonden met een advies om alle georganiseerde clubbijeenkomsten zoals trainingen, grote vergaderingen en werkgroepbijeenkomsten af te gelasten.


Lees hier het volledige bericht van NOC*NSF.

 

Wat betekent dit voor de watersport?

Het Watersportverbond roept al haar verenigingen, klassenorganisaties en evenementorganisaties op om wedstrijden, trainingen en andere georganiseerde bijeenkomsten in maart niet door te laten gaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat de Eredivisie Zeilen komend weekend niet doorgaat.

Ook het Watersportverbond last bondsbijeenkomsten en activiteiten af in de maand maart. Zo heeft de HISWA Amsterdam Boat Show - en de daar aanwezige Optimist on Tour - besloten de deuren voortijdig te sluiten en komt de extra Algemene Ledenvergadering van 24 maart te vervallen. Ook regiovergaderingen en opleidingsbijeenkomsten worden opgeschort.


Special dossier “Coronavirus en de watersport” online

Vanaf vandaag staat er een speciaal dossier over het Coronavirus op onze site. In het kennisdossier – www.watersportverbond.nl/coronavirus - volgt nieuwe berichtgeving over de gevolgen van het Coronavirus voor de watersport. Kijk daarom de komende periode geregeld in het kennisdossier voor updates; ook voor links naar berichtgeving van gespecialiseerde instanties.

“Het is goed om te zien dat aan onze adviezen rond het Coronavirus tot nu gevolg wordt gegeven. Wij begrijpen hoe ingrijpend de adviezen zijn en vertrouwen op begrip. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat het plezier in de watersport wordt geraakt, maar de gezondheid van onze sporters, vrijwilligers, toeschouwers en medewerkers gaat voor alles”, zegt Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond. Mocht u ondersteuning nodig hebben bij maatregelen, afgelastingen of uitstel dan is het Watersportverbond u graag van dienst.


Tot slot wensen wij mensen die direct worden geraakt door de gevolgen van het Coronavirus veel sterkte.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond