Gestremde Buitenhuizerbrug in september beperkt open voor de recreatievaart

14 september 2023

Gestremde Buitenhuizerbrug in september beperkt open voor de recreatievaart

De Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C is een belangrijke schakel in de westelijke Staande Mastroute. Helaas is de brug al sinds 23 augustus in storing. Er is nog geen zicht op reparatie op korte termijn. We hebben samen met Waterrecreatie Nederland de afspraak met Rijkswaterstaat kunnen maken dat de brug in september op vrijdagen en zondagen handmatig bediend wordt. Dit zal zijn op vrijdagen om 14.15 uur en op zondagen om 09.10 uur.

De openingen van de brug in Rijksweg A9 over Zijkanaal C zullen hierop aangepast worden. Die aangepaste tijden zijn vrijdagen om 14.00 (noord- en zuidgaand) en 15.00 uur (alleen zuidgaand), en zondagen om 08.50 uur (noord- en zuidgaand) en 10.20 uur (alleen zuidgaand)

Aan de hand van hoe deze openingen worden ervaren, zal Rijkswaterstaat gaan bepalen hoe dit verder gaat vanaf 1 oktober. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit publiceren.

Voor deze brugopeningen wordt veel gevraagd van personeel van Rijkswaterstaat en van het wegverkeer. Voor een opening moet de weg 2 uur afgesloten worden door vier verkeersregelaars en voor het handmatig bedienen van de brug moeten er vier monteurs en een brugwachter aanwezig zijn.

Let op: vanaf 1 oktober 2023 tot en met 24 mei 2024 is de Schipholbrug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder in de Oostelijke Staande Mastroute gestremd wegens werkzaamheden.

 

© Foto: H.P. Burger via Wikimedia Commons 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond