Gratis E-learning ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ voor medewerkers sportkantines

28 februari 2020

De nieuwe, gratis, e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. Deze e-learning is heel handig voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine. Wij roepen bestuurders van verenigingen dan ook op om dit bericht door te sturen naar alle barvrijwilligers of naar de barcommissie.


E-learning speciaal voor medewerkers sportkantines

Met de juiste kennis kunnen de vrijwilligers/medewerkers van het clubhuis goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties. In drie modules leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Na het juist invullen van de afsluitende toets ontvangt de deelnemer een certificaat.


Verplichte aanwezigheid barmedewerker met certificaat 

Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma een waardevolle opfriscursus. Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. 


Laagdrempelig en aantrekkelijk

Manager Public Affairs Erik Lenselink van NOC*NSF: “Wij zijn er erg voor dat, als er alcohol geschonken wordt op een sportclub, dit op een verantwoorde manier gebeurt. Het is fijn dat er nu een nieuwe laagdrempelige en aantrekkelijke e-learning is zodat het barpersoneel, veelal vrijwilligers, precies weet hoe dat wettelijk werkt en moet.”

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond