Haringvlietbrug vanaf 12 februari op aanvraag open

9 februari 2024

Haringvlietbrug vanaf 12 februari op aanvraag open

De Haringvlietbrug wordt vanaf maandag 12 februari op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Van maandag tot en met vrijdag draait de brug tussen 10.00 uur en 15.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 16:00 uur. Het wegverkeer op de A29 moet weer rekening
houden met extra reistijd vanwege de bediening van de brug. Dat maakte Rijkswaterstaat vandaag bekend.

Robert Mastenbroek van regioteam Delta Noord van het Watersportverbond: ‘Het heeft heel wat leuke en minder leuke uren gekost voor ons als regioteam Deltanoord, maar nu gaat eindelijk de brug open voor iedereen. Voor nu is het even op afroep maar zodra het CE certificaat binnen is, een formaliteit, kan de brug helemaal open. We zijn ontzettend blij dat we in goed overleg met Rijkswaterstaat hier een gezamenlijk project van hebben kunnen maken. Daar hebben we vooral ons best voor gedaan en dat is gelukt.’


De brug is in 2023 gerenoveerd en kan weer veilig worden bediend. Er zijn nog wat laatste kleine
werkzaamheden en ook de verlichting op de brug moet worden aangepast. Hierdoor draait de brug vooralsnog alleen overdag – als het licht is. Vanaf 29 maart kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden worden in maart bekend.

Aanmelden brugpassages
Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar
088-7974992. Op basis van de aanvragen kunnen draaimomenten worden geclusterd in de ochtend of in de middag. Ook door onderbezetting, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van medewerkers, kunnen brugdraaien worden verplaatst. Aanvragers worden telefonisch over wijzigingen van draaimomenten geïnformeerd.

Renovatie
Voor de renovatie van de Haringvlietbrug heeft aannemer CMCH, een combinatie van Mobilis en
Croonwolter&dros, in de zomer van 2023 de klep en het bewegingswerk van de brug volledig
vervangen en zijn ook de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd. In het najaar zijn de brug en de technische systemen uitgebreid getest. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die de afgelopen maanden zijn aangepakt. Daarnaast is de vereiste technische documentatie in orde gemaakt en zijn bedienaars en onderhoudsmedewerkers opgeleid om met de nieuwe brug en systemen te kunnen werken. Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari 2023 niet bediend. Vanaf oktober 2023 werd de brug incidenteel geopend voor de hoge scheepvaart.

Deel dit artikel:

In mijn regio

De partners van het Watersportverbond