Het lokale Sportakkoord: geef je vereniging op, beslis mee en haal je voordeel!

Als watersportvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe speel je in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij?

28 november 2019

Als watersportvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe speel je in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Als vereniging wil je blijven ontwikkelen. Ons advies: geef je vereniging op voor het lokale Sportakkoord, beslis mee en haal je voordeel.

Veel clubs en verenigingen zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. En dat vindt de Rijksoverheid en de gezamenlijke sport heel belangrijk, want sportverenigingen zijn de basis voor sportend Nederland. Medio 2018 werd het landelijk Sportakkoord gesloten. Alle gemeenten mogen nu een lokaal Sportakkoord indienen, zij krijgen dan tot en met 2021 middelen om dit uit te voeren en verenigingen te helpen.

 

Concreet

Het Lokale Sportakkoord is een actieplan om met sport iedereen binnen jouw gemeente méér te laten bewegen met méér plezier. De inhoud van dit actieplan wordt bepaald door verschillende partijen uit de gemeente, waaronder jouw vereniging als je de handreiking aanneemt!

 

Wat levert meedoen aan het Sportakkoord op voor jouw vereniging?

  • Je bepaalt mee wat het sportbeleid binnen jouw gemeente wordt en/of
  • Je krijgt services en diensten aangeboden om te blijven ontwikkeling met jouw vereniging.

 

Services en diensten

De Lokale Sport Adviseur van jouw gemeente bekijkt samen met jou wat voor jouw vereniging nuttig is. Dit kunnen bijvoorbeeld opleidingen zijn voor trainers of ontwikkeltrajecten voor het bestuur, coachingsprocessen, trajecten voor het realiseren van verduurzaming of stimuleringsbudgetten.

 

Ons advies: Geef je vereniging op en doe mee!

Het Watersportverbond adviseert om mee te praten en te beslissen over het sportbeleid in jullie gemeente. Maak je belangstelling om deel uit te maken van de werkgroep kenbaar via de Sportakkoord supportdesk. Zij kunnen je ook vertellen welke gemeenten tot nu toe meedoen en in contact brengen met de formateur of adviseur lokale sport in jouw gemeente. Doet een gemeente nog niet mee dan kan je toch al gebruik maken van de Services en Diensten via de Sportakkoord supportdesk.

Meer informatie is te lezen op www.sport.nl/sportakkoord. Lees ook deze brochure waarin staat hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Het Watersportverbond is actief betrokken bij de ontwikkelingen rondom de lokale sportakkoorden. Via de besturennieuwsbrief houden we jullie op de hoogte.

Voor vragen staan Mirella Feeke en Louise Polet je ook graag te woord via vereniging@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond