In memoriam

6 augustus jl. is Dick Koopman op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was zeer betrokken bij het Regioteam IJsselmeer Markermeer.

11 augustus 2020

Ons bereikte het droevige bericht dat Dick Koopman op 6 augustus 2020 op 63 jarige leeftijd is overleden.

In maart 2018 trad Dick toe als lid van het Regioteam IJsselmeer Markermeer. De kennismaking verliep op buitengewoon prettige wijze. Eenzelfde achtergrond als ex zeevarende en liefde voor het zeilen op groot water leverden steeds weer inspiratie voor geanimeerde gesprekken.

Naast zijn achtergrond als zeeman bracht Dick zijn specifieke kennis als oud havenmeester van de Buyshaven in Enkhuizen mee en heeft vanuit die kennis en ervaring een waardevolle bijdrage geleverd aan de discussies over het wel en wee van het IJsselmeergebied als aantrekkelijk vaarwater voor de watersport in Nederland.

Wat ons daarbij vooral bij zal blijven is zijn prettige en vooral betrouwbare en toegewijde wijze waarop hij ons meenam in kwesties waar hij ervaring kon delen en zo onze standpunten effectief meehielp te ontwikkelen.

Nu is Dick aan zijn laatste tocht begonnen. Het Watersportverbond wenst zijn vrouw Marianne, familie en kennissen heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

We herinneren hem als een grote vriend.

Namens het Regioteam IJsselmeer/Markermeer

De partners van het Watersportverbond