Interview: Lucas Hartong voor advies over politiek en PR

12 mei 2021

Het Watersportverbond werkt samen met een keur aan deskundigen. Op vrijwilligersbasis ondersteunen deze specialisten watersportverenigingen.  In de rubriek ‘de deskundige’, stellen ze zich aan je voor. Deze keer: Lucas Hartong.

Naam: Lucas Hartong

Leeftijd: 57 (en sportief van hart)

Beroep: journalist en oud-politicus

Specialisatie: politiek, PR, pers, lobby'en

Is zelf het liefst op het water te vinden met: kano en raft

Betrokken bij het Watersportverbond sinds: begin 2015

Rol bij het College voor Deskundigen:

  • Wordt het meest gevraagd voor onderwerpen als: bemiddeling bij problemen met overheid, en in relatie met politiek en pers.
  • Vindt dit zijn of haar meest uitdagende klus tot nog toe: een online webinar in coronatijd voor zo'n 35 mensen prettig laten verlopen. 
  • Loopt in het werk voor het Watersportverbond tegen de volgende opmerkelijke zaken op: het valt mij op dat vaak pas laat hulp wordt gevraagd. Aarzel niet! Kom in contact bij problemen, en liefst al daarvoor. Daar is het Watersportverbond voor!
  • Ziet binnen de watersport kansen voor: jongeren! Geef gastlessen op middelbare scholen, organiseer (na corona...) introductiedagen, wees aanwezig bij watersport festiviteiten. Investeer in 'jong' watersportspul, zoals SUPs, kano's, rafts... Jongeren hebben andere interesses dan volwassenen, maar ook zij willen genieten op het water.
  • Wil het volgende voor het Watersportverbond bereiken: invulling geven aan een belangenorganisatie die opkomt voor haar leden, die meedenkt en de politiek/overheid laat weten dat watersport (in de breedte én diepte) zeer belangrijk is voor het welbevinden van haar burgers.

 

Extra info

Wat is het College van Deskundigen?

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond