Interview: Tonnis de Boer zet zijn kennis van technologie en commerciële contracten in voor watersportverenigingen

12 januari 2023

Interview: Tonnis de Boer zet zijn kennis van technologie en commerciële contracten in voor watersportverenigingen

Naam: Tonnis de Boer (1973)
Expertise: IT en commerciële contracten
In het Expertteam sinds: 2022

“In mijn werk als CEO en ondernemer ben ik veel bezig met het sluiten van commerciële contracten. Mijn bedrijf levert een logistiek platform voor de internationale industrie en groothandel. Bij afspraken met leveranciers dreigen er soms dingen mis te gaan. Dit kun je vaak voor zijn. Mijn motto is dan ook: voorkomen is beter dan genezen.”

Met wat voor vragen kunnen leden je benaderen?

“Mijn bedrijf Tradecloud levert een online platform dat de ‘supply chain’ van bedrijven voorspelbaar maakt. Via één centraal platform kan een bedrijf inkooporders versturen, leveringen plannen, uitzonderingen verwerken en communiceren met zijn of haar leveranciers overal ter wereld. Dit zorgt voor minder handmatig werk en meer inzage in wat er wel of niet op tijd komt. Wij werken voor grote partijen in de industrie, bijvoorbeeld Damen Shipyards, Quooker en Gazelle. Mijn kennis van IT en netwerk in de industrie zet ik graag in voor watersportverenigingen.”

 

Wat kun je voor leden betekenen?

“Als er iets ingekocht wordt, kan een conflict ontstaan met de leverancier. Of het nu gaat om nieuwe clubkano’s, materiaal voor een nieuwe loods of technische systemen. Ik kijk graag wat de zakelijke mogelijkheden zijn om er samen uit te komen. Conflictbeheersing voorkomt dat de situatie escaleert in een juridisch geschil. Verder heb ik een groot netwerk en werken we als bedrijf veel samen met de TU Delft. Zij zijn bezig met technologische ontwikkelingen die impact hebben op watersportverenigingen. Ik vind het mooi om de verenigingen daarmee de toekomst in te helpen.”  

 

Van welke watersportvereniging ben je lid?

“Nog niet, ik ben aan het sparen voor een boot in de haven van Scheveningen. Ik ben op persoonlijke titel lid van het Watersportverbond.” 

 

Wat is je favoriete vaargebied?

“Vroeger surfte ik graag op het Lauwersmeer in Groningen en op zee bij Texel. Sinds ik in Delft woon, zeil ik vooral. Kortgeleden haalde ik mijn ICC-certificaat voor kustnavigatie. Ik mag graag varen op het water bij Zeeland.”

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond