Jachtclub Scheveningen lanceert Sail Safe ‘Hét Veiligheidsevenement aan de Noordzee'

21 maart 2024

Jachtclub Scheveningen lanceert Sail Safe ‘Hét Veiligheidsevenement aan de Noordzee'

Jachtclub Scheveningen lanceert een nieuw jaarlijks terugkerend evenement ‘Sail Safe’. Gedurende de hele maand april is iedereen die vaart op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Zeeuwse Wateren welkom bij de Jachtclub. Het doel van het initiatief is de veiligheid op de boot en op het water te bevorderen. Het evenement biedt een maand lang een scala aan activiteiten en mogelijkheden voor deelnemers.

Alles over veilig varen op zee

Sail Safe omvat een reeks lezingen, workshops, veiligheidskeuringen en demonstraties, allemaal ontworpen om deelnemers te informeren en te voorzien van essentiële vaardigheden en kennis over veiligheid op zee.

Vrij entree

Alle activiteiten van Sail Safe zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in en rond het Drijvende Clubhuis van Jachtclub Scheveningen. Daarnaast biedt het evenement ook de mogelijkheid om veiligheidsmiddelen aan te schaffen of te vervangen en veiligheidscursussen te volgen tegen aantrekkelijke kortingen.

Speciale passanten actie

Naast de activiteiten is er ook een speciale kortingsactie voor passanten: Jachtclub Scheveningen verwelkomt zeilers met een speciale aanbieding gedurende de maand april. Ongeacht de lengte van de boot, kunnen passanten een week lang aanmeren voor slechts €100, twee weken voor €150, drie weken voor €200, en een volledige maand voor slechts €250. 

"We zijn verheugd om Sail Safe te presenteren als een uniek, landelijk  evenement dat de nadruk legt op veiligheid en gemeenschap op het water", zegt initiatiefnemer Anton van Schendel, Bestuurslid bij Jachtclub Scheveningen. "We hopen dat dit evenement zal bijdragen aan een verhoogd bewustzijn over veiligheid en begrip van veiligheidspraktijken en procedures om veilig op zee te varen.

Het Watersportverbond ondersteunt het initiatief tezamen met de KNRM, de Kustwacht, de Brandweer, HISWA-RECRON, Waterrecreatie Nederland, De Noordzeeclub, de Vereniging van Kustzeilers, en vele andere aanbieders van veiligheidsmiddelen en cursussen.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond