Kansen voor kanosport in Zuid-Willemsvaart

3 juli 2020

De gemeente Den Bosch heeft bekendgemaakt dat het de bedoeling is de Zuid-Willemsvaart op meerdere plaatsen te gaan voorzien van steigers voor het afmeren van vaartuigen. Het Watersportverbond juicht dit van harte toe want zo kunnen meer watersporters van het gebied genieten. Ook zien we kansen om het kanaal toegankelijk(er) te maken voor de kanosport. 

In een brief aan de gemeente vraagt het Watersportverbond om deze geplande steigers meteen geschikt te maken voor het te water laten en in- en uitstappen van kano’s en hindernissen voor kanovaarders weg te nemen. Zo moeten kanovaarders op dit moment hun kano overdragen bij sluis 0. Het Watersportverbond ziet hier graag een kanoglijgoot gerealiseerd worden, zodat men varend het hoogteverschil kan overbruggen. Mocht dit niet uitvoerbaar zijn, dan behoort een aangepaste steiger tot de mogelijkheid, zodat het overdragen van de kano eenvoudiger wordt. 

Het is van toeristisch en recreatief van belang dat de Zuid-Willemsvaart onderdeel wordt van een netwerk van kanovaarroutes. Deze ambitie sluit tevens goed aan bij het onderdeel ‘beweegvriendelijke openbare ruimte’ van thema 2 ‘Duurzame sportinfrastructuur’ van het landelijke Sportakkoord en kan daarmee ook bijdragen aan gezondheidsbevordering van de gemeente.

Het Watersportverbond en de TKBN voorzien de gemeente Den Bosch graag van de nodige kennis om bovenstaande wensen te realiseren. 

 

Foto: Gemeente Den Bosch

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond