Ken jij kansrijke watersporters voor de Paralympische Talentdag?

27 maart 2023

Ken jij kansrijke watersporters voor de Paralympische Talentdag?

Voor de Paralympische Spelen van 2028 en 2032 is TeamNL op zoek naar kansrijke (water)sporters met een visuele, lichamelijke of intellectuele beperking.

De Paralympische Talentdag is de afgelopen jaren succes geweest. Zo hebben er aan de Paralympische Spelen in Tokyo maar liefst 23 sporters deelgenomen die ontdekt zijn op de TeamNL Paralympische Talentdag, waarvan er 14 een medaille hebben behaald! Op zondag 23 april organiseert TeamNL daarom voor de dertiende keer de Paralympische Talentdag op Papendal om nieuwe talenten te spotten voor verschillende topsportprogramma’s. 

In de Paralympische Sportwijzer staat meer informatie over de sporten en verschillende handicaps in relatie tot classificatie. De handicaps kunnen variëren van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie.

Hoe ziet een Paralympische Talentdag eruit?

De TeamNL Paralympische Talentdag is allereerst een hele leuke, sportieve en inspirerende dag!

Deze dag is voor sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke, visuele of intellectuele beperking. Aan de hand van het aanmeldformulier wordt vooraf al zo goed mogelijk ingeschat of een sporter kansrijk is om in te stromen in een Paralympisch topsport- of opleidingsprogramma. Classificatie is een belangrijke factor die hierin wordt meegenomen.

Tijdens de Paralympische Talentdag wordt gekeken of een sporter potentieel talent heeft voor een bepaalde sport. Iedere sporter krijgt een persoonlijk dagprogramma. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een testronde (snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie), een vaardighedenronde (rolstoelvaardigheden of loopvaardigheden), een gespreksronde (voor ouders/begeleiders) en één of meerdere sportrondes.

Aanmeldformulier Paralympische Talentdag 2023

Wil jij je aanmelden voor de TeamNL Paralympische Talentdag 2023 op zondag 23 april te Sportcentrum Papendal in Arnhem? Klik dan op de onderstaande button!

Meer informatie?

Ben jij of ken jij een kansrijke watersporter voor de Paralympische sport en wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar paralympischtalent@nocnsf.nl

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van het Watersportverbond