Ledenkorting op ‘Gedreven door de wind’!

De weg van Maxime Jonker, Lilian de Geus, Nicholas Heiner en Kiran Badloe naar Tokio

14 oktober 2021

 

De weg van Maxime Jonker, Lilian de Geus, Nicholas Heiner en Kiran Badloe naar Tokio

Speciaal voor leden van het Watersportverbond is het boek ‘Gedreven door de Wind’ van Tjerry van Schijndel te verkrijgen met korting! De winkelprijs is 24,95 euro, voor leden is het boek op bestelling verkrijgbaar voor 22,50 euro incl. verzendkosten.

Wat drijft de zeiltalenten Maxime Jonker, Lilian de Geus, Nicholas Heiner en Kiran Badloe in hun jacht op olympisch goud? Vier jaar lang mag auteur en ‘sportgek’ Tjerry van Schijndel ze volgen op hun weg naar en tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Het resultaat: Gedreven door de wind, een unieke bundeling van ervaringen en gesprekken die niet alleen duidelijk maken wat de drijfveren zijn van het kwartet, maar die ook een helder beeld geven van wat het beoefenen van topsport werkelijk inhoudt en betekent. Voor de topsporters zelf en voor hun omgeving.

Gedreven door de wind neemt je mee in het succesverhaal van Kiran Badloe, die na de kwalificatiestrijd met zijn vriend en trainingspartner Dorian van Rijsselberghe inderdaad goud wint in Tokyo. Maar ook in de teleurstelling van Lilian de Geus, die als drievoudig wereldkampioen naast een olympische medaille grijpt. Gedreven door de wind laat je beleven hoe Maxime Jonker omgaat met het feit dat niet zij, maar opnieuw Marit Bouwmeester Nederland op de Spelen in Japan vertegenwoordigt. En het boek vertelt het verhaal over Nicholas Heiner, struggelend met het zijn van ‘de zoon van’. Zijn vader en zeer succesvol zeezeiler Roy Heiner is bekend als winnaar van olympisch brons op de Spelen van Atlanta in 1996.

Veelheid aan onderwerpen

Behalve met de topzeilers zelf spreekt Tjerry van Schijndel met coaches, trainers, ouders, broers en zussen, vrienden en anderen die in het verleden of op dit moment een rol spelen in de sportcarrière van het viertal. Een veelheid aan onderwerpen passeert in de loop van de jaren de revue. Het stellen van en toewerken naar doelen, het omgaan met tegenslag, mentale hardheid en weerbaarheid, het omgaan met kritiek en aandacht in de media, de invloed van topsport op het sociale leven en de familieband, de impact van corona, alles komt op tafel. Bij de een, Maxime Jonker, gaat het in bepaalde perioden meer over mentale aspecten, bij de ander, Nicholas Heiner, over de band en samenwerking met zijn vader. Bij Kiran Badloe gaat de aandacht vanzelfsprekend uit naar zijn unieke band en strijd met Dorian van Rijsselberghe, en bij Lilian de Geus wordt bijvoorbeeld meer dan bij de anderen ingezoomd op het zijn van topfavoriet en hoe daarmee om te gaan.

 

Bestel nu!

Bestel nu door € 22,50 (= inclusief € 5,95 verzendkosten) over te maken op rekeningnummer NL21RABO 0367094819 t.n.v. Klant + Co met vermelding van voor- en achternaam, adres inclusief postcode en plaatsnaam.

gedrevendoordewind.nl

 

Foto: Kiran Badloe, Lilian de Geus, Nicholas Heiner en Maxime Jonker met de eerste exemplaren van Gedreven door de wind, het boek dat hun weg naar en tijdens de Spelen van Tokyo uitvoerig beschrijft. In het midden de auteur, Tjerry van Schijndel (Foto: Britt van Lieshout).

De partners van het Watersportverbond