Leuke (vrijwilligers)bijbaan als instructeur in de watersport?

Aankomend kite-, surf-, kano- en zeilinstructeurs kunnen nu per direct starten in de Watersport Academy Online.

26 juni 2020

Watersport in Nederland viert hoogtij! Veel Nederlanders besluiten deze zomer in eigen land te blijven en ontdekken het water als ultieme vakantiebestemming. De aanvragen voor cursussen bij watersportverenigingen stromen binnen nu we zonder beperkingen weer op het water mogen sporten. Dat vraagt om leuke en goed opgeleide instructeurs! Wat is nou een leukere vrijwillige of bij-baan? Lijkt dit jou wat? Schrijf je dan nu in voor de officieel erkende opleiding en wie weet heb jij binnen een een paar weken je opleiding op zak.


Praktijkopleiding op je eigen vereniging

Met deze opleiding vanuit de Watersport Academy krijg je praktijkopdrachten op je eigen vaarschool of vereniging. Geen klaslokalen en veel theorie, maar direct aan de slag op het water samen met een ervaren instructeur.


Begeleiding op afstand (digitaal)

Je schrijft je digitaal in, kiest je sport (kano, zeilen, windsurfen of kitesurfen), kiest een leercoach en gaat direct aan de slag met een reeks van opdrachten op je eigen club of school. Alle informatie die je daarvoor nodig hebt vind je in de Watersport Academy Online. 


Traject op maat

Ben je al ervaren in een bepaalde watersport? Dan krijg je vrijstelling voor hetgeen je al kan. Met andere woorden, de opleiding wordt helemaal afgestemd op jouw ervaring. Maatwerk dus! Heb je al jaren lesgeven maar nooit een diploma behaald? Dat kan nu super snel.


Diploma

Assistent Instructeur - Via de online omgeving van de Watersport Academy begeleidt je leercoach jou op afstand en geeft feedback op je opdrachten. Na een praktijkdag met je leercoach en andere cursisten rond je je opleiding af en ontvang je je diploma. Deze opleiding kun je voltooien tussen vier en de acht weken.

Instructeur - Daarna kun je door voor de opleiding tot zelfstandig Instructeur. Voor deze opleiding komt, naast de (praktijk)opdrachten, de leercoach drie keer langs op jouw vereniging om je te begeleiden. Deze opleiding rond je af met een praktijkexamen. Afhankelijk van je eigen tijd en de activiteiten op jouw vereniging, kun je deze opleiding voltooien tussen vier en de negen weken.


Blijven leren met workshops en webinars van de Watersport Academy

Tijdens je opleiding maar ook daarna, verzorgt het Watersportverbond webinars en workshops die je helpen bij het volbrengen van je opdrachten en om bij te blijven leren.


Kosten

Assistent Instructeur: € 125,- (niet leden € 205,-) 

Instructeur: € 495,- (niet leden € 595,- )

  1. De prijs is inclusief toegang tot de Watersport Academy Online, workshops, webinars, begeleiding op afstand, bezoeken van je leercoach, examens en diploma pas.
  2. Veel verenigingen zijn bereid te investeren in deze opleidingen voor hun leden

 

Inschrijven

Je kunt inschrijven via deze pagina op de website. Er zijn meer dan 100 opleidingsplaatsen beschikbaar verdeeld over onze vier sporten.Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Academy

De partners van het Watersportverbond