Martina Wegman 7e op WK kanoslalom K1

30 juli 2022

Martina Wegman 7e op WK kanoslalom K1

Wegman plaatst zich voor WK Extreme Kanoslalom zondag 31 juli

Martina Wegman eindigt op het WK Kanoslalom in Augsburg, Duitsland, op de 7e plaats in de K1. Zij had 10.27 sec meer nodig dan de winnaar, de Duitse Ricarda Funk. Olympisch kampioen Jessica Fox (Aus) pakte zilver en de eveneens Duitse Elena Lilik behaalde brons.

Martina Wegman: 'Ik ben tevreden met een 7de plaats. De baan in Augsburg vind ik vrij lastig, het water is erg turbulent en veranderd sterk. Ook het parcours was vandaag erg technisch. Daarnaast was het veld zeer sterk. In de finale waren Olympische, wereld en Europese kampioenen, World Cup winnaars en ik. Om daar tussen te staan was al geweldig. Uiteraard blik je terug en had je altijd beter gewild. Maar 7de van de wereld daar mag ik blij en trots mee zijn.'

Lena Teunissen kwam net als Wegman uit in de K1 en strandde in de halve finale. Teunissen nam ook in de C1 deel aan het WK evenals de Nederlanders Joris Otten en Claudia Leenders. Allen strandden in de heats.

Telmo Olazabal, coach Martina Wegman en Lena Teunissen: 'We zijn blij met de resultaten deze week. Beide dames laten goede potentie zien. Martina kwalificeert zich snel en Lena ook, na een 1e plek in de tweede run op donderdag. We hoopten op beiden in de finale. Lena had meer moeite. Zij liet een snelle race in de halve finale zien maar maakte een grote fout, met een penaltie als gevolg. Martina ging goed door naar de finales. We wisten dat die moeilijk zou zijn met de beste meiden uit de wereld als concurrentie. We kozen voor de aanval en Martina zette een snelle tijd neer. Helaas ook wat penalties, maar qua tijd hebben we echt een slag gemaakt. Met twee finale plaatsen in twee grote evenementen (EK en WK, red.) zijn we erg tevreden. We kijken met vertrouwen naar de toekomst. De medailles zijn in zicht.' 


Martina plaatst zich voor Extreme Kanoslalom

Zaterdagmiddag waren ook de time trials voor het WK Extreme Kanoslalom, de nieuwe olympische discipline voor 2024 in Parijs. Martina wist zich als enige Nederlander met een sterke run en 9e positie te plaatsen voor de heats op zondag. In deze afval race strandde Martina helaas al in de eerste heat. 

 

Uitslagen

Martina Wegman op het WK Kanoslalom in Augsburg, Duitsland. Foto: Michael Neumann

Martina Wegman op het WK Kanoslalom in Augsburg, Duitsland. Foto: Michael Neumann
Lena Teunissen op het WK Kanoslalom 2022 in Augsburg, Duitsland. Foto: Michael Neumann

Lena Teunissen op het WK Kanoslalom 2022 in Augsburg, Duitsland. Foto: Michael Neumann

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van het Watersportverbond