Nederlandse slalommers in actie op World Cup

22 juni 2022

Nederlandse slalommers in actie op World Cup

Nederland is komend weekend weer goed vertegenwoordigd op de Kanoslalom World Cup. In het Sloveense Ljubljana binden vier van onze atleten de strijd aan met de internationale slalomtop, waarbij Martina Wegman haar recente titel kan prolongeren op het onderdeel Extreme Canoe Slalom. 

Naast Wegman zijn ook Lena Teunissen, Claudia Leenders en Joris Otten komend weekend op de Sloveense wildwaterbaan te vinden. Vanaf vrijdag starten hun eerste heats in de K1. Bij de dames strijden er zestig atleten mee om de titel, bij de heren zijn dat er zelfs tachtig. Otten en Teunissen varen daarnaast nog mee in de C1, die vrijdagmiddag van start gaat.

Drie Nederlanders varen in Ljubljana meer dan alleen het vaste slalomprogramma. Otten en Teunissen sluiten zich net als Wegman aan bij Extreme Slalom. Bij dat relatief nieuwe onderdeel varen vier sporters in creek-boten zo snel mogelijk de rivier af. Ze varen daarbij niet alleen door poortjes, maar ook langs een gedeelte waar verplicht geëskimoteerd moet worden. De race wordt extra spannend doordat deelnemers bootcontact mogen maken. Wegman won afgelopen weekend in het Poolse Krakau al verrassend goud op het onderdeel. 

Wil je de wedstrijden komend weekend live volgen? Hou dan de livestream van Planet Canoe in de gaten via deze link.

Deel dit artikel:

Wedstrijdsport kano & suppen

De partners van het Watersportverbond