Netwerken vanuit de kano

12 mei 2022

Netwerken vanuit de kano

Johan van Antwerpen is nieuw bij de commissie recreatief kanovaren. Verenigingen dichter bij elkaar brengen, dat is het doel van de commissie. Johan: “Het is netwerken op een leuke manier.” 

Kanoën! Als kind zat ik al in de kano.

Johan in de kano

Vereniging - Kanovereniging De Bovenste Polder in Wageningen.”

Kano -  Ik begon in een Gans Eski Grandi. Vervolgens voer ik jarenlang in een clubkano. Ondertussen probeerde ik veel kano’s uit. Uiteindelijk kocht ik een Tiderace Xceed. Dat is een lekkere snelle en lichte zeekano. Ik pak hem makkelijk alleen op.” 

Favoriete vaargebied - Wat niet! Ik verken graag al de Nederlandse wateren; bind mijn kano op mijn auto en ga erop uit.

Wat kon je eerder, fietsen of kanoën?

“Kanoën! Als kind zat ik al in de kano. Later peddelde ik met een collega. Hij werd mijn vaste kanokameraad en een aantal dagen per week waren we wel op het water te vinden. Mijn kanokameraad zat nét niet in het Olympisch team. Hij leerde mij alle kneepjes van het kanovaren.” 

De commissie recreatief kanovaren bestaat nog maar kort.

“Klopt. We zijn net gestart. Tot nu toe hadden we 1 keer een vergadering via Teams. De commissie bestaat op dit moment uit 3 mensen: Irene Wouters van vereniging Kano op IJburg, Peter Jonker en ik, beiden van de Bovenste Polder in Wageningen. Het moet zijn vorm nog krijgen. De volgende vergadering houden we ergens op het water. Dan gaan we samen varen. Aan notulen doen we dan niet.” 

Hoe kwam je erbij?

“Met vrienden maakte ik een tocht op het IJmeer. Bij Pampus kwamen we andere kanovaarders tegen. We maakten een praatje. Eén daarvan bleek de voorzitter van Kano op IJburg te zijn: Irene. Ze nodigden ons uit in hun kantine. Later stuurde Irene ons groepje een bericht of deelname aan de commissie recreatief kanovaren niet iets voor één van ons was. Dat leek me leuk.”

Wat doet de commissie recreatief kanovaren?

“We proberen verenigingen dichter bij elkaar te brengen. Het is netwerken op een leuke manier. Omdat ik graag in verschillende gebieden vaar, leer ik veel mensen kennen. De landelijke kanodag in Utrecht was daarvoor trouwens ook een fijne dag. Ik neem mensen in mijn kielzog mee. Anderen leren mij bijvoorbeeld wildwatervaren en slalommen; andersom komen zij bij ons varen om eens in een zeekano te zitten. Vraag en aanbod hoor ik links en rechts vanzelf. Het komt wel los. Stel dat een club meerdere lesgevers heeft en een andere juist moeite heeft om mensen te vinden die les kunnen geven, wat is er dan mooier dan die twee clubs aan elkaar te koppelen!”

Je bent maar druk met je kanohobby!

“Elke maandagavond volg ik de opleiding tot kano-instructeur. Irene ook. We hebben dezelfde leerbegeleider; dus dat is ook weer leuk netwerken. Afgelopen weekend deed ik een zeevaardigheidscursus. Binnenkort ga ik varen naar een Duits waddeneiland. Mijn vorige partner had weinig op met de kano, daarom zette ik mijn hobby op een laag pitje. Mijn huidige partner geeft mij juist alle ruimte: daar geniet ik met volle teugen van.”

 

Interesse?

Lijkt het je ook leuk je in te zetten voor de kanosport via de commissie recreatief kanovaren? Wees welkom! Op dit moment is er vertegenwoordiging in Barendrecht, IJburg en Wageningen. Spreiding over het land is fijn, maar niet noodzakelijk. Stuur een mail naar route@kajakroute.nl

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond