Nieuw: Podcast Op het Water

13 juni 2024

Dé podcast over alles Op het Water

De nieuwe podcast van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond 'Op het water' is live! In een serie gaan we met verschillende gasten in gesprek over hun leven op het water, hoe de passie voor het water is ontstaan en welke invloed dat heeft gehad op hun leven. En we bezoeken verenigingen in verschillende regio's die een link hebben met de gast.

Marit Bouwmeester

In de eerste aflevering is olympisch gouden, zilveren en bronzen medaille winnaar Marit Bouwmeester te gast. Zij vertelt over de start van haar zeil carrière in Friesland, de dynamiek in het gezin Bouwmeester en de geheimen van haar succes. Ook gaan wij met haar in gesprek over de regio Friesland en bezoeken we de vereniging waar het voor de olympisch gouden, zilveren en bronzen medaille winnaar allemaal begon: KWV Frysia. 

 

Martina Wegman

In een tweede aflevering hebben we een boegbeeld voor de kanosport te gast, Martina Wegman. Na een avontuurlijk leven waarbij ze de meest wilde rivieren en huizenhoge watervallen bedwong, ging zij een nieuwe uitdaging aan en nam zij deel aan de vorige Olympische Spelen in Tokio in de K1 kanoslalom. Nu gaat zij op jacht naar een medaille in Parijs. Ook gaan wij op bezoek bij Kanovereniging Odysseus om te kennis te maken met de verschillende kanodiscipline. 

 

Annelous Lammerts

In de derde aflevering spreken we Annelous Lammerts. Na een succesvolle carrière in het freestyle kiten, kreeg ze de kans om een olympische droom na te jagen. Het kitefoilen is dit jaar voor het eerst onderdeel bij de Olympische Spelen. Alweer een nieuw avontuur, waar ze zich vol overgave in stort. Hoe doet ze dat? Ook gaan we langs kitesurfschool Kitemobiel in Workum om de uitdaging van het springen met een kite zelf te ervaren.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport Recreatie Verenigingen In mijn regio

De partners van het Watersportverbond