Nieuwe bestuursleden Watersportverbond

1 juni 2023

Nieuwe bestuursleden Watersportverbond

Tijdens de Algemene Vergadering van 15 mei werd Anouschka Wodrada benoemd als secretaris van het Watersportverbond en Everard Bos als bestuurslid kano- en peddelsport. Wij stellen ze graag aan je voor. 

Anouschka Wodrada is een recreatieve watersporter, opgegroeid in, om en op het water. Ze heeft altijd gezeild, gesurft, gezwommen en geroeid. Ze is inmiddels ruim 14 jaar actief lid van roeivereniging NRV het Galjoen te Breukelen en was daar onder andere bootsman, redactielid en penningmeester. 

Anousckha coacht studentenleden, nieuwe leden en roeit zelf actief toertochten en wedstrijden. Tevens is ze mede-eigenaar (samen met broer en zus) van een Jeanneau Sun Odyssey 37 die in de jachthaven van Bruinisse ligt. Dit jaar heeft Anouschka de keuze gemaakt om haar carrière anders in te richten. Op projectbasis neemt ze nog interim opdrachten aan binnen het HR veld, daarnaast heeft ze onlangs haar 1-jarige opleiding als vertrouwenspersoon afgerond. 

Anouschka: ‘Ik ben erg geïnteresseerd in wat er allemaal gebeurt op het gebied van verduurzaming van de waterrecreatie. Met mijn passie voor watersport en ervaring als bestuurslid, maar ook door mijn kennis en ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, corporate governance en strategie, denk ik goed bij te kunnen dragen aan het Watersportverbond en haar toekomstige ontwikkeling. Ik hou ervan om mijn handen uit de mouwen te steken. Work hard, play harder is mijn motto en met een flinke dosis humor en gezelligheid vind ik ook niet onbelangrijk.’

Everard Bos is geboren en getogen op de Veluwe. Via zijn schoonfamilie in Kampen kwam hij in aanraking met zeilen en motorbootvaren.  10 jaar lang was hij lid van Watersportvereniging Koggeschip in Kampen. Sinds 2010 is hij lid van Kanovereniging Skonenvaarder in Kampen omdat zijn kinderen voor vlakwaterkanoën kozen. Aan de zijlijn staan is niks voor hem, dus na 2 jaar is hij actief geworden in het bestuur als voorzitter en onderdeel van diverse commissies. 

Vanuit het bestuur van KV Skonenvaarder was hij onder andere verantwoordelijk voor de breedtesport. Als voorzitter van de wedstrijdcommissie heeft hij een goed netwerk in kanovarend Nederland. Hiernaast heeft hij contacten bij grote verenigingen in België, Engeland en Duitsland. 

Everard: ‘Sporten gaat voor mij om meedoen in de samenleving en het gevoel hebben dat je ertoe doet. Maar ook zelf de regie nemen over je leven, vanuit je eigen kracht en talenten. Ik zet me graag in voor een inclusief en veilig sportklimaat waar iedereen zich thuis mag voelen.’

Als bestuurslid en daarmee voorzitter van het platform Kano- en peddelsport ziet hij zichzelf als netwerker naar verenigingen, partners en overheden, maar ook als ontwikkelaar van nieuwe initiatieven. Dit ter bevordering van zowel breedtesport als topsport. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond