Olympische finale K1 Kanoslalom Wegman knap 7e

Martina Wegman heeft dinsdag 27 juli in het Kasai Canoe Slalom Centre een keurige zevende positie behaald in de Olympische finale K1 Kanoslalom. Uiteindelijk werd de Duitse Ricarda Funk Olympisch kampioen.

27 juli 2021

Martina Wegman heeft dinsdag 27 juli in het Kasai Canoe Slalom Centre een keurige zevende positie behaald in de Olympische finale K1 Kanoslalom. Uiteindelijk werd de Duitse Ricarda Funk Olympisch kampioen.


Als achtste in semi-final door naar final

De heats werden op zondag 25 juli jl. gevaren. In de eerste heat eindige de 32-jarige Wegman als 12e met een tijd van 113.29 sec, inclusief 2 strafseconden. Hiermee kwam ze ruim 11 seconden later binnen dan de Duitse winnares Funk. De tweede heat werd gewonnen door de Australische Fox in 98,46 sec. Wegman werd hier uiteindelijk 10e met een knappe tijd: 109.84 sec. In totaal waren er 27 deelneemster die deelnamen aan de heats.  De 24 snelste deelneemsters van de heats lagen aan de start van de semi-final. Wegman wist met een 8e tijd een finaleplaats te behalen. Ze zette een snelle tijd neer van 110.74 sec, inclusief 2 strafseconden. Hiermee eindigde ze ruim vier seconden achter de Australische winnares Fox in het klassement.


Spannende Olympische finale

In de spannende finale kwamen de 10 snelste vaarsters in actie. Wegman mocht als derde starten en na een foutloze run kwam ze na 111,33 sec over de finish. Uiteindelijk werd ze met deze tijd zevende en hiermee heeft ze een Olympisch diploma verdiend. De gouden medaille is gewonnen door de Duitse Funk. Zilver is gegaan naar de Spaanse Chourraut. De Australische Fox won de bronzen medaille.

"Bedankt voor deze kans"
Coach Telmo Olazabal Sanchez kijkt heel positief terug: "Ik ben echt tevreden over het geleverde werk vandaag. Sinds ik Martina ben gaan coachen, is het hoofddoel altijd geweest om een solide semi-finale te varen en vervolgens de Olympische finale in te gaan. Echt blij met de 7e plaats en een Olympisch diploma. Bedankt iedereen voor de steun en bedankt Martina voor de kans om dit moment als coach te beleven. Ik zal dat ik zeker nooit vergeten".


4e Nederlander ooit in top-10

Martina Wegman heeft een goede prestatie geleverd in de Olympische finale. Ze is hiermee de 4e Nederlander die een top-10 heeft gehaald bij kanoslalom. Ariane Herde (6e, 2008 in Peking), Sam Oud (8e, 2004 in Athene) en Robert Bouten (9e, 2008 in Peking) gingen haar voor.

Bekijk hier de resultaten van de Olympische finale. 

 

Martina Wegman in actie (TeamNL / Orange Pictures)
Martina Wegman in actie (TeamNL / Orange Pictures)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond