Open Dutch Sailing Championship 2020 gaat door

3 juli 2020

De 18e editie van de Open Dutch Sailing Championships 2020 (ONK) gaat door. De versoepelingen voor de sport per 1 juli maken het mogelijk de kampioenschappen te houden. Sporters op het water zijn inmiddels niet meer verplicht 1,5 afstand te houden. Aan het aantal bezoekers is ook geen maximum meer gesteld, mits zij 1,5 m afstand tot elkaar kunnen houden. Daarom kan het toernooi plaatsvinden in Medemblik op de geplande data van 18 tot en met 20 september.

De organisatie, een samenwerking tussen sportmarketingbureau TIG Sports en het Watersportverbond, voert op dit moment overleg met de gemeente Medemblik om te bepalen hoe het evenement kan plaatsvinden. Vorig jaar namen er 500 deelnemers uit binnen en buitenland deel met 350 boten. Of dit aantal onder de huidige omstandigheden gelijk kan blijven, moet nog worden bepaald. Aan de hand daarvan kan het aantal deelnemende klassen bepaald worden. De organisatie verwacht In de loop van volgende week hier duidelijkheid over te kunnen geven. De inschrijving gaat open op vrijdag 10 juli.

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: ‘Wij zijn ontzettend blij dat we weer kunnen wedstrijdzeilen. Daar hebben we hard voor geknokt in onze gesprekken met de overheid en andere instanties. Dat het ONK door kan gaan is een mooie vrucht van die inspanning. Wij kijken er enorm naar uit de sport weer in volle glorie te kunnen ervaren en aanschouwen in Medemblik in september.’

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond