Opleiding Club Official (niveau 1 en 2) thuis en op de club

29 februari 2020

Zoals we al eerder op deze plaats gecommuniceerd hebben, zijn sinds een half jaar in de Elektronische Leeromgeving (ELO) van het Watersportverbond een vijftal official cursussen beschikbaar. Deze zijn gratis en in circa ½ uur per cursus te volbrengen en zijn gericht op de ‘werkplekken’ Boeienboot, Startschip, Jury, Race Office en Uitslagverwerking. Aan Rescue en Uitrustingscontrole wordt momenteel gewerkt.

Iemand die alle cursussen succesvol heeft afgerond, mag zich Club Official (niveau 2) noemen. Dit is een goede voorbereiding voor het vervolgtraject tot niveau 3 dat binnenkort op een aantal clubs mogelijk is en waar elders in deze nieuwsbrief een oproep voor wordt gedaan. Iedereen die succesvol een cursus heeft afgerond en lid is van een vereniging, is ook vindbaar voor de vereniging via een rapport in de ledenportal.

 

Ter voorbereiding op komende (wedstrijd)seizoen

De cursussen zijn natuurlijk individueel, thuis, in de trein of op ieder ander gewenst moment op laptop, tablet, of smartphone te volgen. Maar er zijn ook clubs die de bestaande en nieuwe leden van hun comités de cursussen laten doen als voorbereiding op bijscholing sessies op de club. Zelfs in de landelijk Basismodule Wedstrijdorganisatie worden de deelnemers van te voren aan het werk gezet met de online cursussen om op de dag zelf meer de diepte in te kunnen duiken. In plaats van het presenteren en behandelen van de stof ontstaat er veel meer discussie en interactie tijdens deze opleiding. Een goed idee voor uw club ter voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen?

 

Enkele quotes van cursusdeelnemers:

“Ik werd via een mailtje van de Watersportacademy erop geattendeerd dat deze modules bestonden en werd daarin uitgedaagd even te checken of mijn eigen kennis nog op orde was. Ik ga niet zeggen hoeveel pogingen ik nodig had, maar het was zeer nuttige informatie en ik heb alle badges inmiddels behaald!” (van een Nationaal Wedstrijdleider)

 

“Via de club waar mijn kind zeilt kreeg ik een tip om eens in die ELO modules van het Watersportverbond te kijken. Zeer interessante informatie en ik had mij nooit gerealiseerd dat er zoveel bij komt kijken. Misschien dat ik zelfs een keer op het startschip de vlaggen gaan hijsen.” (van een Optimist ouder)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Academy

De partners van het Watersportverbond