Opleiding Kanotrainer 16 februari 2022 van start

20 januari 2022

Opleiding Kanotrainer 16 februari 2022 van start!

Wil jij deze zomer direct aan de slag als gediplomeerd trainer? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot Kanotrainer.

 

Data:
  • Woensdag 16 februari 2022, 19:00 - 21:30 - Startavond te Utrecht (DeWeerelt van Sport)
  • Zondag 6 maart 2022, 09:00 - 17:00 uur Praktijkdag 1 te Amsterdam (KV Viking te Amsterdam)
  • Zaterdag 23 april 2022, 09:00 - 17:00 Praktijkdag 2 te Amsterdam (KV Viking te Amsterdam)
  • De derde praktijk dag wordt discipline specifiek in overleg met de kandidaten gepland.

 

Voor wie?

Deze opleiding is toegankelijk voor trainers in alle disciplines van de kanosport. Om als trainer goed te kunnen functioneren, is het een voorwaarde dat je voldoende kennis en ervaring hebt in de discipline waarin je trainer wilt worden. Dat kan doordat je zelf actief sporter bent (geweest) of als begeleider actief bent. Op het moment van afronden moet je minimaal 18 jaar zijn.

 

Inhoud opleiding

1) Didactiek

De startavond en de eerste twee praktijkdagen zijn generiek en staan geheel in het teken van het training geven. Hierin wordt de basis gelegd om didactisch en fysiek op een efficiënte en verantwoorde wijze training te kunnen geven. In de discipline specifieke praktijkdag wordt ingezoomd op de specifieke aspecten van jouw eigen discipline en hoe je daar als trainer/coach op in speelt.

 

2) Gestructureerd en veilig training geven

Je leert meetbare doelen te stellen, daar passende oefenstof voor te bedenken en je leert je training gestructureerd en veilig te organiseren zodat jouw sporters efficiënt kunnen trainen binnen de gestelde doelen. Daarnaast wordt gewerkt aan je skills als trainer/coach bij wedstrijden.

 

3) Praktijkdagen

Tijdens de generieke praktijkdagen zal je veel op het water oefenen en ga je vooral praktisch aan de slag met het verbeteren van je trainersvaardigheden. Je mede-cursisten zullen daarbij als proefkonijn fungeren en omdat die uit de verschillende disciplines komen, valt er daadwerkelijk een hoop te trainen. Je zult dus afwisselend training geven, training ondergaan en training analyseren en evalueren. Op deze wijze leer je optimaal van elkaar.

 

4) Verdieping per discipline

Zoals gezegd, wordt de groep tijdens de derde praktijkdag gesplitst en vindt er een verdieping plaats in jouw specifieke discipline. Het wedstrijdformat, de reglementen en de benodigde kennis van de wedstrijd-omstandigheden verschillen immers enorm per discipline.

 

5) Eigen praktijk

Na de praktijkdagen ben je klaar om de nodige ‘vlieguren’ te gaan maken. Dat doe je in je eigen omgeving met je eigen sporters maar onder begeleiding van één van de docenten. Deze begeleiding is deels op afstand en de docent, die dan je leercoach is, zal ook een paar keer bij je op bezoek komen.

 

6) Watersport Academy Online

Tijdens je gehele opleidingstraject maak je gebruik van de Watersport Academy Online. Dat is de virtuele school van het Watersportverbond waarin al je vorderingen zeer overzichtelijk opgeslagen worden en waarin jij en je leercoach met elkaar zullen communiceren. Je hele opleidingstraject is opgebouwd uit opdrachten, waarvan je de eerste reeks al tijdens de praktijkdagen zult volbrengen. Bovendien kan je leercoach samen met jou bepalen welke opdrachten je moet volbrengen en voor welke je eventueel vrijstelling krijgt. Je traject is op maat en sluit daarmee aan bij de kennis en ervaring die je al hebt.

Op deze wijze doorloop je op natuurlijke wijze je leertraject en zal je aan het einde groen licht van je leercoach krijgen om af te gaan ronden. Een andere leercoach zal volgens het vier ogen principe in de rol van beoordelaar nog een keer door alle ingestuurde opdrachten lopen, een praktijktraining van je bekijken en een eindgesprek met je hebben.

 

Kosten

De eigen bijdrage is € 595,-

 

Diploma

Als je het gehele traject succesvol hebt afgerond, ontvang je het officiële diploma Kanotrainer dat erkend wordt door NOC*NSF, waarbij vermeld is in welke discipline je dit diploma hebt behaald. Dit diploma is vergelijkbaar met de trainersdiploma’s in de andere sporten en is ingeschaald op niveau 4 van het European Qualification Framework (EQF).

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze opleiding door een e-mail met je naam, geboortedatum, telefoonnummer en discipline te sturen aan: opleidingen@watersportverbond.nl. Zodra we je gegevens binnen hebben, zal er contact met je gezocht worden voor een intake en ontvang je verdere (praktische) informatie.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond