Optimist on Tour 28-30 april bij KV Keistad, Amersfoort!

Gratis kanovaren, suppen, zeilen en surfen voor alle jeugd tussen 8-14 jaar!

1 april 2021

Het Watersportseizoen is begonnen en Optimist on Tour is weer onderweg door heel Nederland! Van 28-30 april meert hét rondreizend watersportevenement van Nederland voor alle jeugd tussen 8 en 14 jaar voor het eerst aan in Amersfoort bij kanovereniging Keistad! Kinderen kunnen drie dagen lang naar hartenlust gratis kanoën, suppen of zeilen.

Na schooltijd inschrijving voor iedereen!

Na schooltijd, van 15.00 uur tot 18.00 uur, kunnen kinderen zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes inschrijven voor Optimist on Tour. Dat kan via optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek, maar aanmelden op locatie kan ook. Je krijgt les van ervaren instructeurs van KV Keistad en Watersportvereniging Spakenburg. Eerst krijg je theorieles op de kant, vervolgens ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist, stap je in de kano of op de sup. Een uur lang plezier op het water gegarandeerd!

Professor in het Waterlab

In Amersfoort gaat het straks over meer dan alleen watersporten. In het waterlaboratorium aan wal veranderen de kinderen in heuse professoren met witte jassen, brillen en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken?

TeamAllianz zeiler Maxime Jonker ambassadeur Optimist on Tour!

Niemand minder dan nationale selectiezeiler Maxime Jonker is ambassadeur geworden van Optimist on Tour . Op donderdag 29 april is zij aanwezig om alle kinderen welkom te heten en ze de beste tips en tricks te geven voor alle sporten op het water! Wil je Maxime ontmoeten en een handtekening vragen? Kom dan op donderdag!

Samenwerking gemeente, buurtsportcoaches, verenigingen en Watersportverbond

Optimist on Tour Amersfoort is een initiatief van de gemeente Amersfoort, Buurtsportcoaches en het Watersportverbond. Tijdens schooltijd doen meerdere basisscholen, inclusief speciaal onderwijs, uit Amersfoort mee aan deze Optimist on Tour. Eerder hebben de basisschoolkinderen van groep 5, 6, 7, en 8 de les Wereld van Water gekregen. Met deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water maar leren zij ook over watersporten en werken in een team. 

Deze kinderen gaan vervolgens op 28, 29 en 30 april onder schooltijd naar KV Keistad om de theorie in praktijk te brengen.

Optimist on Tour en corona

Optimist on Tour Amersfoort wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. Kijk hier voor het coronaprotocol die wij hanteren.

Over Optimist on Tour

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz, en is een rondreizend watersportevenement met zeilboten (optimisten), surfplanken, sups en kano’s om kinderen de verschillende watersporten te laten uitproberen. Onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs leren de kinderen zeilen in een Optimist, windsurfen, kanovaren en suppen. Daarnaast leren kinderen via onderzoekjes en proefjes op een speelse manier meer over water in het Water Laboratorium. In samenwerking met gemeenten en scholen trekt Optimist on Tour door het hele land. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 100.000 kinderen via Optimist on Tour kennis gemaakt met de watersport. Velen hebben vervolgens de stap gemaakt naar een lokale  watersportvereniging en/of vaarschool.

Optimist on Tour reist dit jaar naar zeker 15 locaties in heel Nederland. Kijk op de website optimistontour.nl om te zien waar en wanneer Optimist on Tour is.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond