Optimist on Tour meert aan in Zeewolde

5 april 2022

Optimist on Tour meert aan in Zeewolde

Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt van 12 t/m 15 april naar de aanloophaven Zeewolde! Vier dagen lang kan je gratis watersporten en leer je bovendien veel over water. En er is speciale aandacht voor aangepast zeilen. 

 

Onder schooltijd voor schoolkinderen

Optimist on Tour Zeewolde is een samenwerking tussen Watersportvereniging Zeewolde en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen van groep 5, 6, 7 en 8 uit de regio komen 12 t/m 14 april naar Aanloophaven Zeewolde om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond en de Watersportvereniging Zeewolde. Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest.

 

Daarna voor iedereen!

Na schooltijd vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur en op Goede Vrijdag van 09.30-17.30 uur kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven voor Optimist on Tour via de website optimistontour.nl. Dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen. Op Goede Vrijdag is er naast Optimist on Tour nog veel meer te beleven op het water zoals een surfsimulator, zeilen in een valk en een flyboard demo. Plezier op het water gegarandeerd!

 

Aangepast zeilen

Voor kinderen met een beperking is er de mogelijkheid om aangepast te zeilen. Dit wordt mede door Watersportvereniging Zeewolde gefaciliteerd. We vragen je daarvoor contact op te nemen met Wilma van den Broek via hansa@wvzeewolde.nl of info@optimistontour.nl, zodat we persoonlijk kunnen afstemmen welke behoefte er is. Zo is er bijvoorbeeld niet in elke situatie een zwemdiploma vereist. Kom je het ook een keer proberen?


Professor in het Waterlab

Altijd al professor willen spelen? Naast Optimist on Tour kan je ook aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken?


Inschrijven

Schrijf je van te voren GRATIS in op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook.

 

Locatie

Aanloophaven Zeewolde

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond