Parakano op jouw vereniging? Kom naar de instapdag

30 mei 2024

Parakano op jouw vereniging? Kom naar de instapdag

Kanovaren is voor mensen met een fysieke beperking de kans op vrijheid. Vrijheid van de fysieke beperking. Want op het water is iedereen gelijk. Dat is een groot goed dat je als vereniging mogelijk kan maken. Hoe organiseer je dat?

Om dat inzichtelijk te maken organiseert de commissie Parakano van het Watersportverbond op 29 juni een ‘Para-instapdag’ bij Kanovereniging Skonenvaarder in Kampen. Verenigingsbestuurders en kano-instructeurs leren wat er nodig is om parasporters op je vereniging te kunnen laten sporten. Instructeurs leren in theorie en praktijk hoe je iemand met een lichamelijke beperking helpt bij het kanoën.

Het ochtendprogramma staat in het teken van praktische handvatten voor verenigingen en instructeurs. Zo wordt meer uitleg gegeven over veiligheid op het water en eenvoudige aanpassingen bij de vereniging. In de middag kunnen instructeurs in de praktijk aan de slag met sporters. 

Programma

10:00 uur start programma

10:00 - 12:30 uur (theorie)

  • Specifieke eisen per beperking
  • Veiligheid op het water
  • Hoe spreek je iemand aan (wat doet taal)
  • Eenvoudige aanpassingen bij de vereniging
  • Hoe help je iemand in de boot
  • Welke kano's/kajaks zijn geschikt

12:30 uur lunch (zelf meebrengen)

13:30 - 14:30 uur (praktijk) - Aan de slag met sporters

Wil jij hier meer over weten of wil jij de instructeurs van jouw vereniging aanmelden? Stuur dan e-mail naar mail@parakano.nl. Er is beperkte beschikbaarheid.  

Kijk hier voor meer informatie

 

 

Deel dit artikel:

Wedstrijdsport kano & suppen

De partners van het Watersportverbond