Red de Hollandsche Zeilvloot!

5 juni 2020

Het voortbestaan van de Nederlandse historische zeilvloot is vanwege het coronavirus in gevaar. Om onderdeel uit te blijven maken van het varend historisch erfgoed moeten de 400 zeilschepen jaarlijks door de keuring komen. Met de restricties van de 1,5 meter maatschappij hebben de schippers te weinig inkomsten om hun varend erfgoed te onderhouden. Ondanks de eerdere financiële steunmaatregelen van de overheid ligt een faillissement voor veel schippers op de loer.

Met een petitie vragen de schippers politiek Den Haag om een extra noodfonds. Daarmee moet voorkomen worden dat de Nederlandse historische zeilvloot voorgoed verdwijnt. Nederland heeft de grootste nog varende historische vloot ter wereld. De schepen hebben een grote cultuurhistorische en economische waarde en spelen een belangrijke rol bij de beleving van de historische havensteden.    

Het Watersportverbond ondersteunt samen met branchevereniging BBZ (zeil- en motorbootpassagiersvaart) en HISWA-RECRON het initiatief van de petitie om de 400 historische schepen te beschermen. Jij ook?

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond