Regioteam Randmeren heeft écht invloed en krijgt dingen gedaan

16 november 2022

Regioteam Randmeren heeft écht invloed en krijgt dingen gedaan

Bevlogenheid en daadkracht. Dat kenmerkt Jan Dunnewind, de ad-interim regiovertegenwoordiger van regioteam Randmeren. Van het realiseren van een reddingsstation tot het verplaatsen van betonning; zijn team krijgt het voor elkaar. Extra handen zijn zeer welkom.

Weet je wel dat het reddingsstation op het Wolderwijd te danken is aan dit regioteam van het Watersportverbond?"

Wat speelt er bij jullie?

“Veel! We bewaken de belangen van de watersport bij infrastructurele werkzaamheden. Denk aan de bouw van de Reevesluis en de brug in de N307. Bemoeien ons met de inrichting in het Wolderwijd om ervoor te zorgen dat het vaargebied geschikt wordt voor internationale zeilwedstrijden. Lobbyen om in de randmeren meer waterplanten gemaaid te krijgen. Regelen met onze inspraak dat de ligging van betonning verbeterd wordt. Zorgen ervoor dat…”

 

…..wat veel ontwikkelingen in jullie gebied! Krijgen jullie ook echt dingen voor elkaar?

“Jazeker. Daarom is het zo’n leuk gebied! We bereiken namelijk echt iets. Zichtbaar ook. Weet je wel dat het reddingsstation op het Wolderwijd te danken is aan dit regioteam van het Watersportverbond? Het is Search and Rescue-gebied. Dat valt onder de kustwacht, maar was een blinde vlek voor de KNRM. We zorgden ervoor – een proces van vele jaren hoor – dat er een reddingsstation kwam in Zeewolde, onder auspiciën van het KNRM. En bij wedstrijden op het IJsselmeer en de Randmeren zette Rijkswaterstaat erg enthousiast handhavers in. Wij gingen om de tafel met degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de regels. In gezamenlijk overleg is er nu een convenant waarmee alle partijen goed uit de voeten kunnen.”

 

Wat vind je leuk aan dit werk?

“De contacten met mensen van allerlei pluimage. Aan ambtelijke bureaucratie heb ik een broertje dood. Toch valt me dit vaak reusachtig mee. We hebben écht invloed en krijgen dingen voor elkaar. Soms veel sneller dan ik had gedacht!”

 

Met hoeveel mensen zijn jullie actief in het team?

“Dat is wel een puntje. We hebben een klein team. Onze laatste regiovertegenwoordiger vertrok een paar jaar geleden naar India. Zijn werk heb ik zoveel mogelijk opgevangen, maar dat wordt me nu te veel van het goede. We hebben dus extra handen nodig. Ik zou graag een kop koffiedrinken met geïnteresseerden.”   

 

Wil jij je inzetten voor de Randmeren?

Interesse om team Randmeren te versterken? Of wil je eerst meer weten? Je kunt contact opnemen met Jan via hedwich.kuipers@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond