Strijd der Kampioenen – hoogtepunt van het Nederlandse Wedstrijdseizoen

5 september 2023

Strijd der Kampioenen – hoogtepunt van het Nederlandse Wedstrijdseizoen

In het weekend van 7 en 8 oktober 2023 wordt de Primus Inter Pares verzeild te Loosdrecht. Georganiseerd door GWV De Vrijbuiter en de 16m2 Klasse Organisatie is dit evenement het officiële Nederlands Kampioenschap der kampioenen.

Nieuw dit jaar is dat naast de wedstrijden, tevens de jaarbijeenkomst van het Platform Wedstrijdsport plaatsvindt bij GWV De Vrijbuiter op de zondag van de PIP. Zo zijn niet alleen alle kampioenen aanwezig, maar ook (vertegenwoordigers van) de uitgenodigde wedstrijdorganisaties/verenigingen, klassenorganisaties, officials en trainer/coaches. Een uitgelezen moment om, ook na afloop van de wedstrijden en de jaarbijeenkomst, van gedachten te wisselen wat de zeilers willen en de organisaties eromheen kunnen bieden voor 2024.

Voor de mogelijke deelnemers aan de PIP geldt, na het behalen van een eerste plaats bij een Nederlands Kampioenschap, EK of WK.(met meer dan 20 deelnemende boten), dat de verantwoordelijke persoon aan boord al gewezen is op mogelijke deelname. Aanmelden moet hij/zij dan nog wel doen via wedstrijden@gwvdevrijbuiter.nl. Check ook de Notice of Race voor meer details.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen Wedstrijdsport kano & suppen

De partners van het Watersportverbond