Strijd om medailles EK Kanoslalom barst in Praag los

Van 18 tot en met 20 september a.s. vinden in Tsjechië de Europese Kampioenschappen Kanoslalom plaats. Namens Nederland komen hier Lena Teunissen (C1 & K1), Maartje Otten (K1), Joris Otten (C1) en Koen de Mare (K1) in actie.

3 november 2023

Martina Wegman, namens Nederland gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio, verblijft momenteel in Nieuw-Zeeland en reist niet af naar Europa om deel te nemen. Ook kanovaarders uit Duitsland, Rusland, Groot-Brittanië en Slowakije hebben besloten om niet deel te nemen in Praag.  Uiteindelijk staan er ​​nog steeds atleten uit 20 Europese landen op de deelnemerslijst.

Uniek evenement
Vanwege de Covid-maatregelen is er geen publiek aanwezig bij deze kampioenschappen.
“Het belooft een uniek evenement te worden”, aldus Joris Otten. “Het is natuurlijk een ander EK dan anders, maar dat maakt het eigenlijk ook wel bijzonder om mee te maken. Een wedstrijd in Praag kenmerkt zich normaal door gigantische menigtes publiek en dat gaat dit jaar dus niet gebeuren. Ergens is dat jammer, maar het is wel het beste en uiteindelijk maakt het voor mij ook niks uit zolang ik maar aan die startlijn kan verschijnen”. Maartje Otten vult aan: “Ik denk dat het een bijzondere wedstrijd gaat worden, maar ik vind het super dat we, in deze vreemde zomer, toch nog aan de startlijn mogen liggen”.

Programma
Vrijdag 18 september: heats Women K1 & C1, Men K1 & C1
Zaterdag 19 september: semi-finale, finale en teamraces Women C1 & Men K1
Zondag 20 september: semi-finale, finale en teamraces Women K1 & Men C1

Live resultaten

Website organisatie 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport kano & suppen

De partners van het Watersportverbond