TeamNL Olympic Festival: kijken, beleven en zelf sporten op Scheveningen!

15 juli 2021

 

Als jij niet naar de Olympische Spelen kan, komen de Olympische Spelen naar jou! Het TeamNL Olympic Festival is hét thuisblijf evenement voor Nederland tijdens de spelen, 23 juli t/m 8 augustus op het strand van Scheveningen. Dit evenement biedt zowel kinderen de kans om zich uit te leven op heel veel verschillende sporten als de mogelijkheid voor iedereen om de Olympische Spelen live te volgen op een groot scherm aan zee. Kortom, 17 dagen sport doen, sport kijken en sport beleven! 

 

Meer dan 15 verschillende (water)sporten uitproberen

Ook Optimist on Tour is natuurlijk 17 dagen aanwezig op het TeamNL Olympic Festival. Kinderen (in het bezit van minimaal zwemdiploma A en t/m 13 jaar) kunnen samen met vriendjes en vriendinnetjes gratis komen zeilen, suppen, windsurfen en kanovaren! De kids kunnen natuurlijk ‘hun eigen’ watersport lekker op het strand beleven maar ook juist aan een andere watersport discipline snuffelen. 

En dat niet alleen, in het Optimist on Tour Waterlaboratorium kunnen kinderen als heuse professoren met witte jassen aan en veiligheidsbrillen op allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven bijvoorbeeld ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Ook leren ze hoe waterstof wordt gemaakt. 

 

Elke dag staat sport centraal

Er staan ruim vijftien verschillende sportbonden klaar om kinderen een sport te laten ervaren en beleven. Atletiek, volleybal, handbal, wielrennen, klimmen én survivallen zijn enkele voorbeelden van de sporten die je daar kan doen. In die sportieve sfeer staat een aantal dagen ook een watersport centraal. 

- 25 juli is de dag van de Kanosport; voor Martina Wegman beginnen dan de wedstrijden in Tokio bij kanoslalom
- 31 juli de dag van het Windsurfen; die dag staan ook de medal-races voor de windsurfers Lilian en Kiran op het programma
- 2 aug staat het Zeilen centraal; het begin van die week worden er een aantal medal-races gevaren door de zeilers. Extra spannend dus! 


Bekijk de Olympische Spelen LIVE op het strand

Terwijl kinderen aan het sporten zijn kunnen ouders en andere bezoekers de wedstrijden van de Olympische Spelen zoals uitgezonden door de NOS live volgen op een groot scherm. 


Meet & Greet en huldiging Olympische Sporters

Alle Olympische sporters komen na hun wedstrijden in Tokio ook langs bij het TeamNL Olympic Festival. Op 10 augustus worden alle medaillewinnaars zelfs officieel gehuldigd bij het Olympic Festival.vDus wie weet loop je ze tegen het lijf en kun je ze van alles vragen over hun belevenissen in Tokio. 

Onze zeilers, windsurfers en kanovaarster komen met of zonder medaille ook langs bij Optimist on Tour! Wil jij jouw eerste zeiltips van Marit Bouwmeester of een handtekening van Kiran Badloe….? Zorg dan dat je erbij bent! Houd de socials van Optimist on Tour en/of TeamAllianz in de gaten om te weten wie wanneer komt!

 

Tickets & toegang

Toegang tot Optimist on Tour is gratis. Om zeker te zijn van een plek raden we je aan vooraf aan te melden via deze link hier inschrijven. Aanmelden op locatie kan uiteraard ook. oor toegang tot het TeamNL Olympic Festival is een ticket nodig. Klik hier voor de prijzen en om te bestellen.

Klik hier voor informatie over het Olympic Festival.


Corona

Het TeamNL Olympic Festival vindt volledig ‘corona proof’ plaats. Dit betekent dat:

  • Toegang wordt verleend aan volwassenen vanaf 13 jaar met een vaccinatiebewijs dan wel een negatieve pcr corona test 
  • Bij aanvang wordt gevraagd naar de QRcode via de Corona app. 
  • Omdat we met coronabewijzen werken vervalt de 1,5 meter afstand. Daarnaast zijn alle activiteiten geplaceerd. Je loopt naar de activiteit en daar kan je plaatsnemen op een stoel.

 

Locatie

Het TeamNL Olympic Festival vindt plaats op het Sportstrand van Den Haag, Strandweg 4 in Scheveningen.Parkeren

Voor meer informatie over de bereikbaarheid en parkeergelegenheid klik hier

De partners van het Watersportverbond