Twee top-20 posities World Cup Kanoslalom

29 augustus 2022

Twee top-20 posities World Cup Kanoslalom

Joris Otten

Joris Otten

Lena Teunissen en Joris Otten behaalden afgelopen weekend beiden een top-20 positie op de World Cup kanoslalom in Pau, Frankrijk. Voor Joris Otten is dit zijn beste resultaat dit seizoen. 

Lena Teunissen nam in twee disciplines deel aan de World Cup, de C1 en K1. In de K1 behaalde zij de 18e plek, in de C1 de 24ste. 'Ik ben blij twee semifinales te  hebben gehaald. Ik had een goed gevoel op het water en de run ging goed maar twee domme tikkers* zorgde ervoor dat ik de finale misliep. Ik hoop dat ik dit goede gevoel mee kan nemen naar de volgende en laatste worldcup van het seizoen. Nu alleen nog van de poortjes afblijven,' aldus Lena.

(*het poortje raken betekent 2 strafseconden bovenop je eindtijd.)

Joris Otten werd 18e in de C1. ‘Ik ben erg blij met dit resultaat. Ik heb het hele seizoen last gehad om op gang te komen. Steeds gingen er onderdelen goed, maar viel het nooit samen. Dit weekend klikte het en viel alles in elkaar. Dat heeft ook te maken dat Pau mijn thuisbaan is sinds twee jaar. Ik voel me daar zeer op mijn gemak en voelde ook get vertrouwen dat ik het hier ging doen. Dit geeft mij erg veel vertrouwen op mijn weg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen,’ aldus Joris.

Martina Wegman (K1) haalde na een goede seizoen op EK, WK en eerdere World Cups, deze keer de halve finale niet. Naast de K1 nam zij, evenals Lena Teunissen, ook deel aan de discipline Extreme Kanoslalom. Zij kwalificeerde zich wel voor finales op zondag, maar kwam niet verder dan de kwart finale.

'Ik heb de trainingsintensiteit weer wat omhoog gegooid en mijn energie lag wat laag. De piek wedstrijden van het seizoen zijn achter de rug dus ik weer even een andere focus vinden. Ik hoop die deze week in Seu, Spanje, weer te vinden. Het was leuk te zien dat zowel Lena en Joris een goed run hadden en beiden op de 18de plek zijn geëindigd, voor beiden hun beste resultaat op een World Cup, met nog een World Cup te gaan! Het is geweldig om de progressie in het Nederlandse team te zien,' aldus Martina.

Op de foto: vlnr: Yoeri Welling, Martina Wegman, Telmo Olazabal, Lena Teunissen, Joris Otten, Claudia Leenders

Op de foto: vlnr: Yoeri Welling, Martina Wegman, Telmo Olazabal, Lena Teunissen, Joris Otten, Claudia Leenders

Deel dit artikel:

Topsport Wedstrijdsport kano & suppen

Twee top-20 posities World Cup Kanoslalom