Vaartocht ter inspiratie voor IJsselfront Gouda

7 maart 2020

Door middel van een vaartocht in Maassluis hebben bewoners, burgemeester, wethouders en ambtenaren van Gouda samen met het Watersportverbond inspiratie opgedaan voor het IJsselfront in Gouda.

Gouda wil het zuidelijk deel van de Goudse binnenstad en haar randen nieuw leven inblazen door de verbinding met de rivier de Hollandsche IJssel te herstellen en uit te diepen. Met een Ruim IJsselfront, een autoluwe boulevard, krijgt Gouda weer een hart op de plek waar de stad ooit ontstond. Gouda als Stad aan de Rivier wordt aantrekkelijk door de vele passantenplekken binnen en buiten. Als kers op de taart geeft de opengaande Havensluis weer reuring aan de Zuidelijke Binnenstad. Dit alles sluit mooi aan bij de initiatieven om de Gouwe recreatie arm te maken en het Rondje Rijn-IJssel, waarmee er een doorgaande route komt in het verlengde van de Breevaart via Bodegraven via de Enkele & Dubbele Wiericke terug naar Gouda.

Een vergelijkbare situatie is nu al in Maassluis. Het Watersportverbond heeft samen met de bewoners van Sterk~aande~IJssel lokale bestuurders inspiratie laten op doen bij het succesverhaal in Maassluis. Hiervoor is een vaartocht georganiseerd. Deze vaartocht bracht bestuurlijke inspiratie dat water de rijkdom is die een stad geeft. De trotse Maassluizers gaven de Gouwenaren het idee dat het het waard is om in water te investeren. Namens het Watersportverbond was Paul Smelt, regiovertegenwoordiger Zuid-Holland-Midden aanwezig bij deze vaartocht. Hij heeft de bestuurders op een aantal mooie kansen gewezen.

Samen met Burgemeester Verhoeve & Wethouder Binnenstad, Water & Toerisme Van Vugt wordt er een strategie gevormd om naar een mooiere IJsselfront te komen. Bewoners en het Watersportverbond werken in het vervolgtraject daaraan mee.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond