Verenigingen enthousiast over aangeboden hulp bij verduurzamen

Verenigingen kunnen jaarlijks veel besparen op energiekosten. Het Watersportverbond moedigt dit ook aan. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor een gezonde clubkas. Maar hoe pak je dit aan?

28 november 2019

Verenigingen kunnen jaarlijks veel besparen op energiekosten. Het Watersportverbond moedigt dit ook aan. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor een gezonde clubkas. Maar hoe pak je dit aan? Daar is nu begeleiding voor beschikbaar!

Op 14 november jl. organiseerden wij een themabijeenkomst ‘De Groene Club’. Wij willen onze verenigingen namelijk graag begeleiding aanbieden via ‘De Groene Club’. Dit is een onafhankelijke en betrouwbare club, opgericht door sportbonden en NOCNSF, die verenigingen helpt met het verduurzamen. De begeleidingstrajecten (t.w.v. 2000 euro) worden jullie gratis aangeboden. Er kwamen 23 geïnteresseerde verenigingsbestuurders op af, van de 18 aanwezige verenigingen.

Mirella Feeke, coördinator verenigingsondersteuning, begon de avond met een introductie en liet de verenigingen ervaringen uitwisselen. Micha Rots, projectleider ‘De Groene Club’ legde vervolgens heel duidelijk uit hoe ‘De Groene Club’ tot stand is gekomen en wat het hele begeleidingstraject inhoudt (incl. bezoek aan de vereniging, energiescan en advies op maat, ondersteuning bij keuze leveranciers, aanvragen subsidies of leningen).

Na de pauze was Jan Neuteboom van WSV de Zeevang uitgenodigd. Jan heeft in 2015 zelf met zijn vereniging zonnepanelen en boilers aan laten leggen en financiering gezocht. De energierekening daalde spectaculair. Het project heeft zich in 4 jaar terugverdiend. De aanwezigen waren geboeid, herkenden zich, namen tips ter harte en maakten complimenten hoe hij het verduurzamen heeft aangepakt, want dat was niet zomaar gedaan. Zie de bijgevoegde presentaties voor alle details. De avond werd afgesloten met vragen en een gezellige borrel. Verenigingen gaven aan blij te zijn met de aangeboden ondersteuning.

 

Aanmeldingen

Tot nu toe hebben 9 verenigingen zich direct ingeschreven voor een begeleidingstraject. Zij worden binnen 2 weken gebeld voor een afspraak met de adviseur die ze van begin tot het einde begeleidt. Het Watersportverbond praat met de adviseurs om ze nog beter bekend te laten worden met de kenmerken van de watersport. Wil je jouw vereniging ook verduurzamen en heb je daarbij begeleiding nodig? Meld je aan via vereniging@watersportverbond.nl

 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond