Verslag themabijeenkomst ‘inspelen op verandering in watersport’.

Op woensdag 6 maart hebben verenigingsbestuurders zich laten inspireren tijdens de themabijeenkomst ‘inspelen op veranderingen in de watersport’. Lees het verslag en download de presentaties hier.

3 maart 2019

Op woensdag 6 maart 2019 hebben verenigingsbestuurders zich laten inspireren tijdens de themabijeenkomst ‘inspelen op veranderingen in de watersport’. Het was een zeer geslaagde avond. Verenigingen gingen na afloop naar huis met inzicht in ontwikkelingen in de watersport en zien kansen om hierop in te spelen. Ook hebben de verenigingen zich ingeschreven voor masterclasses die het Watersportverbond aanbiedt om verenigingen verder te begeleiden/helpen.

Mirella Feeke, coördinator verenigingsondersteuning Watersportverbond, leidde de avond in met als boodschap dat de sportwereld in beweging is en het belangrijk is om mee te bewegen. De presentatie is hieronder te downloaden.


Ontwikkelingen in sport en toegevoegde waarde voor verenigingen

Hein Veerman van NOC*NSF nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen in sport en de toegevoegde waarde voor verenigingen. Het zijn van een ‘open club’ brengt kansen en nieuwe mogelijkheden. Voor diegenen die niet aanwezig waren vindt u hier de presentatie en een extra uitleg over de ‘open club’. Downlaod de presentatie van Hein Veerman hieronder of gaan naar de website van Open Club voor meer informatie.


Kansen in de watersport

Vervolgens heeft Reinier Steensma van Waterrecreatie Advies b.v. interessante ontwikkeling in de watersport laten zien. De aanwezigen luisterden zeer geboeid naar alle ontwikkelingen en kansen. Er werden positieve ervaringen uitgewisseld tussen de verenigingen over hoe verschillende doelgroepen te bereiken, zoals jeugd en senioren. Reinier sloot af met adviezen rondom de toenemende groep sloepvaarders en hoe daarop ingespeeld kan worden. Deze presentatie is hieronder te downloaden.

De partners van het Watersportverbond