Watersportverbond volgt lijn internationale sportwereld inzake situatie Oekraïne

2 maart 2022

Watersportverbond volgt lijn internationale sportwereld inzake situatie Oekraïne

Het Watersportverbond reageert met afschuw op de inval van Rusland in Oekraïne en sluit sporters, officials en teams uit Rusland en Belarus (Wit-Rusland) uit van deelname aan (internationale) wedstrijden in Nederland. Ook zendt de bond geen sporters naar wedstrijden in deze twee landen. Het betreft hierbij sporters uit de disciplines zeilen, kite- en windsurfen en kanovaren.

Hiermee volgt het Watersportverbond de lijn die is ingezet in de mondiale sportwereld, aangevoerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en gevolgd door de internationale zeilfederatie World Sailing, de International Canoe Federation (ICF) en in Nederland door NOC*NSF.

In de praktijk betekent dit dat sporters gelieerd aan of uit Rusland en Belarus niet welkom zijn op de Allianz Regatta (27 mei - 5 juni, Almere/Amsterdam) en het Jeugd WK Zeilen (10-15 juli in Den Haag/Scheveningen). 

Het Watersportverbond roept alle verenigingen en organisaties op die wedstrijden organiseren met een open internationale inschrijving deze ingezette lijn te volgen.

Daarnaast roept het Watersportverbond Nederlandse zeilers en officials op zich terug te trekken uit wedstrijden en/of teams die zijn gelieerd aan Rusland en Belarus.

Wij leven mee met iedereen die door de situatie wordt geraakt. 

Mocht u naar aanleiding van dit statement vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond