WBTR-stappenplan met korting beschikbaar voor verenigingen

Watersportverenigingen kunnen met 60% korting deelnemen aan WBTR-programma

26 januari 2021

Verenigingen zijn per 1 juli 2021 individueel en hoofdelijk aansprakelijk. De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen wil dat bestuur en besluitvorming binnen de vereniging goed is omschreven en vastgelegd. Om sportverenigingen te helpen is vanaf nu een WBTR-stappenplan beschikbaar die hen langs alle eisen van de WBTR leidt en aangeeft hoe je het beste aan de wet kunt voldoen. Watersportverenigingen die bij het Watersportverbond zijn aangesloten kunnen met 60% korting gebruik maken van het stappenplan.

Om aan de wet te kunnen voldoen heb je gespecialiseerde kennis nodig. Om sportverenigingen te helpen om aan de nieuwe wet te voldoen is er gewerkt aan het realiseren van een WBTR-stappenplan. In het stappenplan zijn de wettelijke verplichtingen vertaald in leesbare en begrijpelijke teksten. Zo nodig is er extra uitleg met video’s, bieden standaardformulieren of - teksten ondersteuning en kan men op werkdagen gebruik maken van een (juridische) helpdesk. Het stappenplan bespaart tijd en geeft de zekerheid dat je geen onderdelen over het hoofd ziet.

Stappenplan aanschaffen met 60% korting

Watersportverenigingen kunnen binnenkort - door een samenwerking met het Instituut voor Verenigingen Branches en Beroepen (IVBB) - het stappenplannen met 60% korting aanschaffen.  Deze korting is alleen beschikbaar voor leden van het Watersportverbond. Meer berichtgeving over de bijbehorende kortingscode volgt in de week van 5 februari.

 

Webinars

Het WBTR-programma is een initiatief van diverse koepelorganisaties waaronder NOC*NSF. Doordat het Watersportverbond lid is van de koepelorganisatie kunnen aangesloten watersportverenigingen met een flinke korting gebruik maken van het programma.  

Op 3 december organiseerden NOC*NSF samen met het IVBB een webinar over de nieuwe wet. Meer dan 1.600 bestuurders uit de verenigingswereld hebben deze webinar gevolgd. In aanloop naar 1 juli 2021 organiseert wbtr.nl regelmatig een zelfde soort webinar. Deelname is kosteloos, maar je moet je wel aanmelden. 

Kijk voor meer informatie over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) op www.wbtr.nl

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond