Wegman door naar Olympische semi-final K1 Kanoslalom

25 juli 2021

Martina Wegman heeft zondagochtend in het Kasai Canoe Slalom Centre een keurige 12e snelste tijd gehaald na de heats K1 Kanoslalom. Hiermee heeft de 32-jarige zich ruimschoots gekwalificeerd voor de Olympische semi-final. Dinsdagochtend 27 juli a.s. komt Martina weer in actie in het Kasai Canoe Slalom Centre.

In totaal lagen er 27 deelneemster aan de start van de heats. In de eerste heat eindige ze als 12e met een tijd van 113.29 sec, inclusief 2 strafseconden. Hiermee kwam ze ruim 11 seconden later binnen dan de Duitse winnares Ricarda Funk. De tweede heat werd gewonnen door de Australische Jessica Fox in 98,46 sec. Wegman werd hier uiteindelijk 10e met een knappe tijd: 109.84 sec.

 

Weinig zenuwen vooraf 

Martina en haar coach Telmo Olazabal Sanchez kijken terug op een mooie dag.  “We zijn tevreden met Martina's werk in het water. Het is nooit gemakkelijk om voor een eerste keer te starten in het grootste sportevenement ter wereld, maar ze heeft een goede houding in het water weten te behouden. Volg haar dinsdag, want het beste van haar moet nog komen”, aldus Telmo. Ook Martina is blij met haar eerste optreden: "Verbazingwekkend genoeg voelde ik mij totaal niet nerveus aan de start, maar toen ik eenmaal aan mijn run begon voelden mijn armen 'jelly' aan, alsof ze niet van mij waren." In de eerste run zette ze direct een goede tijd neer. "Hierdoor had ik in de tweede run iets meer ruimte om sneller te gaan door iets meer te riskeren. De run ging beter maar in het midden maakte ik een foutje wat mij wat tijd heeft gekost. Al met al niet super tevreden, maar zeker ook niet ontevreden. Ik heb plezier gehad, het was een mooie dag!"

 

Volg Martina bij de semi-finals

De semi-final, met 24 deelneemsters, is dinsdagochtend live te volgen bij o.a. Eurosport. Later die ochtend starten de 10 snelste vaarsters in de Olympische finale.

Wij delen de uitslagen en het nieuws via de online kanalen van TeamAllianz en Kanosport.

Website: teamallianz.nl  

Twitter: @teamallianz_nl 

Instagram: @kanosportnl

Facebook: @kanosport  

Twitter: @kanosport

 

Dinsdag 27 juli

- Semi-final; - 07.00 uur Nederlandse tijd – 24 deelneemsters.
Martina start als 13e om, 07.36 uur.  

- Final;  09.15 uur Nederlandse tijd – 10 deelneemsters 

 

Fotografie: Orange Pictures / TeamNL

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond