Werkzaamheden Nijkerkersluis in 2025

4 juli 2024
Werkzaamheden Nijkerkersluis in 2025

Rijkswaterstaat (RWS) heeft geconstateerd dat de Nijkerkersluis gerenoveerd moet worden. De komende 5 jaar zal deze renovatie nog niet kunnen worden uitgevoerd. Een aantal onderdelen aan de Nijkerkersluis zijn echter nu al aan vervanging toe. Dit kan niet nog 5 jaar wachten, omdat het risico op storingen dan aanwezig is. Daarom worden in 2025 enkele werkzaamheden aan de Nijkerkersluis uitgevoerd, zowel aan de sluisdeuren als aan de brug.

RWS doet er alles aan om de hinder voor watersporters tot een minimum te beperken en om voor het recreatieseizoen 2025 klaar te zijn met de werkzaamheden. Daarom worden de
vervangingswerkzaamheden gedurende 1 week na het recreatieseizoen 2024 gepland en 2 weken in het voorjaar 2025, voor het recreatieseizoen. Watersporters zullen in genoemde weken vooral hinder hebben van het feit dat de brug niet draait. RWS en het regioteam Randmeren van het Watersportverbond zijn met elkaar in contact om watersporters zo goed en tijdig mogelijk te kunnen informeren over de activiteiten rondom o.a. de Nijkerkersluis en de precieze data waarop deze gaan plaatsvinden.

 

 

Foto: Foto Bron: Door Gouwenaar - Eigen werk, CC0

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

In mijn regio

De partners van het Watersportverbond