Zilveren medaille WK Kanoslalom Masters voor Holdrinet

3 november 2023

In het laatste weekend van augustus vonden in het Poolse Krakow de Wereld Kampioenschappen Kanoslalom voor Masters plaats. Namens Nederland kwam Maarten Holdrinet hier in actie in de K1 en won hij hier de zilveren medaille in de leeftijdscategorie 45 - 49 jaar. Een prachtig resultaat.

Maarten Holdrinet, 49 jaar en lid van NKSV de Batavier in Nijmegen, werd overall 8e in de K1 bij de heren masters. De Fransman Jourdain werd Wereldkampioen. In de leeftijdscategorie 45 - 49 jaar won Holdrinet uiteindelijk de zilveren medaille. Hij liet een mooie tweede run zien, waarmee hij liet weten, dat hij de techniek nog steeds heel goed beheerst. “Mijn run ging snel en het voelde geweldig. Maar toch sta ik net 25 jaar te laat op ’t podium”, aldus Holdrinet na afloop.

Plezier bij deelnemers
Het was een prachtig sportweekend in Krakow. Alleen maar lachende gezichten van de masters. “Dit is een wedstrijd, speciaal voor mensen die vaak als vrijwilliger bij hun vereniging bezig zijn”, gaf Marlies Jasper, official kanoslalom, aan. “We zagen vele bekenden, uit het internationale veld. Zelfs een Amerikaan was hiervoor naar Europa gekomen. Als judge was het een ‘normale’ internationale wedstrijd, maar je zag minder stress bij de deelnemers. Er werd natuurlijk wel zeer serieus getraind en gevaren, maar het plezier viel toch extra op. Voor mij als scheidsrechter waren het in ieder geval leuke dagen, met beter weer dan voorspeld. En niet onbelangrijk, met een goed resultaat voor Nederland”, sluit Jasper af.

Bekijk hier de races terug.

Foto: Adam Pawlovski

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport kano & suppen

De partners van het Watersportverbond