Collectief

Versterken van het collectief in de watersport

Versterken van het collectief in de watersport


Invloed

Vanaf de oprichting in 1890 is het Koninklijk Nederlands Watersportverbond gesprekspartner voor de overheid en talrijke organisaties. Je lidmaatschap vergroot de stem van watersportend Nederland en je oefent invloed uit op belangrijk watersportthema’s.


Solidariteit

Wij zijn de grootste watersportvereniging van Nederland. Een collectief van ruim 350 clubs en meer dan 80.000 leden. Die ondanks de vele verschillen, één sterke overtuiging hebben: we doen het samen en zo bereiken we meer. Steeds meer watersporters weten ons daardoor te vinden.


Voordeel

Als collectief genereert het Watersportverbond subsidies en zijn we aantrekkelijk voor sponsors. Leden profiteren daarvan met korting op producten en diensten.


Inspiratie en netwerk

Ben je lid van het Watersportverbond, dan kom je door het samenstromen van regionale, nationale en internationale watersportwerelden sneller op nieuwe ideeën, ontdek je bijzondere plekken en vergroot je je watersportbeleving.


Trots op het beste watersportland ter wereld

Van kennismaking, via wedstrijden en talentontwikkeling, selecteren en begeleiden we onze sporters naar de Olympische Spelen en andere internationale kampioenschappen. En kunnen we samen trots zijn, dat we als Nederland al meerdere keren het beste watersportland ter wereld zijn geworden.

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond