Regioteam Brabant

Het regioteam Brabant spant zich in voor de belangen van motorbootvaarders, zeilers, surfers en kanoërs in de regio Brabant.

Wim Holdrinet over het volledig bevaarbaar maken van de Dommel voor de kanovaart.

De regio Brabant bestaat uit de volgende vaargebieden in de provincie Brabant: Merwedelanden, Dordtse Biesbosch, Brabantse Biesbosch, Nieuwe Merwede, Beneden Merwede, Boven Merwede, Amer, Maas vanaf sluis Sambeek, Mookse Plassen, afgedamde Maas, Waal, Maas-Waalkanaal.

Het regioteam Brabant spant zich in voor de belangen van motorbootvaarders, zeilers, surfers en kanoërs. De focus van het regioteam is het openhouden en uitbreiden van vaarwegen en het behouden en zo mogelijk uitbreiden van aanlegplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verbetering van de openingstijden van de bruggen in Dordrecht en Gorinchem, de recreatiebetonning op de Waal, behoud van de doorvaart in Den Bosch, de nevengeul en een nieuw watersportgebied bij Nijmegen, de aanpassingen aan de Brabantse kanalen, nieuwe aanlegplaatsen voor passanten in de Biesbosch, Breda, Zevenbergen en in de kanalen. Behoud van varen in de Biesbosch, openstellen van beken in beheer van de waterschappen voor het kanoën, aansluiting op de Belgische wateren en varen achter de nieuwe langsdammen op de Waal.

De ontwikkeling en uitvoering van het Deltaprogramma is een hot item in de regio Brabant. De verwachte klimaatverandering maakt verhoging van dijken en extra ruimte voor de rivieren noodzakelijk. Het regioteam is nauw betrokken bij de verschillende projectgroepen om maximaal de kansen voor de watersport te benutten. Uiteraard staan we verenigingen bij als het gaat om bijvoorbeeld verplaatsing van de havens, het inspelen op de laatste ontwikkelingen in de watersport of problemen met overheden.

Het 5 puntenplan van het regioteam Brabant voor 2023:
  • Bevaarbaar maken van de Dommel over zoveel mogelijk kilometers voor kano’s.
  • Behoud van varen in de Biesbosch
  • Deltaprogramma - bewaken van veiligheid voor de watersport en het mogelijk uitbreiden van watersportmogelijkheden.
  • Verbetering van de watersportfaciliteiten in de regio. Denk aan aanlegplaatsen,wachtplaatsen en voorzieningen aan de wal.
  • Op sterkte brengen van het regioteam

Het Regioteam Brabant

Wim Holdrinet - kanozaken

e-mail: brabant@watersportverbond.com.

 

Ook deel uitmaken van het Regioteam Brabant? Solliciteer nu!

In verband met het vertrek van enkele leden en de ambities van de regio is het Regioteam op zoek naar nieuwe collega’s. Interesse? Bekijk hier de vacatures.

De partners van het Watersportverbond