Waar kan ik leren zeilen?

Leren zeilen kan bij een vereniging en een vaarschool. Hier leggen we uit wat het verschil is. Bij locaties met een CWO keurmerk krijg je een officieel diploma.

Wil jij leren zeilen? Dan raden wij je aan om dit te doen bij een CWO locatie. Samen met de HISWA hebben we de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) opgezet. Het doel: een diplomasysteem dat staat voor veiligheid en eenduidige kwaliteit.

Officieel zeildiploma

Bij locaties met het CWO keurmerk krijg je altijd les van gediplomeerde instructeurs, in kleine groepen en in fatsoenlijke zeilboten. Op elke CWO locatie behaal je dezelfde officiële zeildiploma's. 

Verschil tussen vereniging en vaarschool

CWO erkende locaties kunnen verenigingen en vaarscholen zijn. Van een vereniging wordt je lid. Bij een vaarschool boek je alleen een cursus. Beide bieden meestal het gehele jaar wekelijkse lessen, maar ook cursussen in bijvoorbeeld de vakantieperiodes.

Welke CWO erkende locaties zitten bij jou in de buurt?

Klik op onderstaande knop.

 

 

Wil jouw kind deze zomer naar een zeilkamp? Op Zeilscholen.nl kun je direct zeilkampen boeken bij CWO aangesloten opleidingslocaties. De overeenkomst komt tot stand tussen de boeker en de reisaanbieder.

De partners van het Watersportverbond