Kanotochten

Als toervaarder geniet je tijdens tochten vooral van de rust en de natuur. In Nederland zijn vele mooie tochten te kanoën. Waar kun je zoal terecht?

Varen in Nederland

Het is mooi weer, dan ga jij natuurlijk het water op! Lekker met je kano door de natuur van Nederland varen. Er zijn namelijk heel veel mooie tochten te ontdekken in ons land. 


Georganiseerde kanotochten

Als beginner is het verstandig om ervaring op te doen. Dit kan via een cursus of door samen te varen met geoefende vaarders. In Nederland zijn er meer dan 100 kanoverenigingen waar veelal van deze geoefende vaarders actief zijn. Het is meestal niet nodig om direct lid te worden bij een vereniging. Vaak vraagt men een kleine vergoeding vragen voor het gebruik van een kano of voor de lessen die worden gevolgd. Voor het meevaren met een georganiseerde tocht is men altijd welkom. Bekijk hier alle verenigingen aangesloten bij het Watersportverbond. 

Kanoroutes

Wil je er zelfstandig op uit? Op deze websites vindt je kanoroutes.

www.kanoroutes.nl

www.kanoweb.nl

https://www.visitweerribbenwieden.com/wat-te-doen/activiteiten/kanoroutes/

https://www.natuurmonumenten.nl/routes?page=0&wat=kanovaren

https://www.friesland.nl/nl/plannen/zien-en-doen/activiteiten/1000-routes/kanoroutes#list

https://www.kanokaartutrecht.nl

https://np-debiesbosch.nl/te-doen/kanoeen/

https://biesboschlinie.com/kanoroutes/

Lees ook de toertips van andere kanovaarders onderaan deze pagina.

Bereid je goed voor

Zorg dat je altijd voorbereid het water op gaat. Lees bijvoorbeeld alle veiligheidsregels, oriënteer je op de geplande route en kijk of er obstakels in de tocht zitten waaraan je vooraf aandacht kunt besteden. 

Punten voor je toerboekje

Hier vind je een overzicht van alle rivieren in Nederland, opgedeeld per provincie. Achter de rivieren staan de vaarwaterpunten vermeld. Deze vaarwaterpunten kun je verzamelen voor je toerboekje.

 

Toertips van kanovaarders

De partners van het Watersportverbond