Driesluizentocht Amsterdam

De Driesluizentocht (+/- 18 km) is een mooie vlakwatertoertocht via Nieuwe Meer en Amsterdam West waardoor je een leuke afwisseling hebt in landschap en stad.

De toertip van Erik Oosterbaan

We starten in Amsterdam, tuindorp Osdorp, aan de zuidwest-kant van de Sloterplas, waar het gratis parkeren is in de straat Ruimzicht. Vanaf de Sloterplas varen we langs de Kanovereniging Sloterplas, via de Slotervaart en de eerste sluis (Akersluis) op weg naar de Nieuwe Meer. 

De Nieuwe meer is best een grote plas met wat golfslag en we steken dit over van Zuid-West naar Noord-Oost. Hier zal ons eerste pauzeplekje zijn. Langs de kant is best wel wat beschutting te zoeken. We gaan dan onder de A4 en de A10, en door de Schinkelsluis. We varen dan het oude Amsterdam West in. (Schinkelbuurt, Willemspark, Baarsjes, Mercatorbuurt). 

Bij het Erasmuspark (ons tweede pauzeplekje) slaan we linksaf en varen onder de ring A10 door. Dan komen we uit bij de derde sluis, de Cramersluis. Via een beetje gezoek komen we weer uit op de Sloterplas. Die varen we diagonaal over, zodat we weer uitkomen bij onze startplek.

Start: Sloterplas zuidwest-kant in Amsterdam
Lengte: 18 km

Door: Erik Oosterbaan
Lid van kanovereniging: HKV

Foto door: Haarlemse Kano Vereniging

Route driesluizentocht, Amsterdam
Route driesluizentocht, Amsterdam

De partners van het Watersportverbond